Recordant a Antonio Martinez

Aquests dies fa l’aniversari de la mort d’un torero, que no sent català, va estar molt arrelat a la ciutat de Barcelona.

Antonio Martínez Torrecillas va néixer a la localitat manxega de Hellín el 27 de novembre de 1926, quan encarà era quasi un nadó la seva família es va traslladar a Barcelona, i va créixer en una ciutat totalment industrialitzada. En despertar la seva vocació taurina es va presentar a un concurso de toreig de saló organitzat a la plaça de Las Arenas, allà cap a l’any 1944.  I va començar a torejar a les places portàtils instal·lades a la perifèria de Barcelona. El seu debut amb els del castoreño va ser a la plaça d’Albacete a l’any 1946.

Una de les seves tardes mes importants va ser a Las Arenas, en el seu debut com a matador del segon escalafó a Barcelona, a la plaça que va començar a torejar de saló. Va ser un éxit rotund, tal que el van passejar a collibé fins Les Rambles.  Uns  anys mes tard, es va doctorar en tauromàquia de mans de Luis Miguel Dominguin, que li va cedir a Almirante de la ramaderia de Conde de la Corte, va ser la tarda del 25 de setembre de 1949. L’acte va succeir a la plaça del seu poble natal en presencia de Paco Muñoz. Va confirmar alternativa a Madrid, el 25 de juny de 1950, acompanyat al cartell per “Gitanillo de Triana” i de Manuel Navarro. Va viure tota la seva vida a Barcelona, tot i que va morir a Madrid el  el 22 de setembre del 2006. DEP.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.