La Generalitat recula i provoca la prohibició de les temptes a Tarragona

Les temptes han quedat, de moment, prohibides en les ramaderies de les terres de l’Ebre. La Generalitat va decidir retirar el recurs presentat sobre aquesta prohibició, de manera que la prohibició ha entrat automàticament en vigor.

Després d’anys de denúncies, recursos, prohibicions i aixecament de les mateixes, aquesta actuació de la Generalitat, decidint retirar sense avís el recurs presentat pel Departament d’Agricultura, ha deixat sense opcions a la ramaderia de Mur, que també havia retirat el seu recurs amb anterioritat en conèixer la disposició d’aquest Departament. Tot va començar quan diverses associacions animalistes van presentar una denúncia  l’any 2012 a la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat per autoritzar la pràctica de les temptes per part de ramaderies de les Terres de l’Ebre. Aquestes es feien amb presència de públic, normalment turistes, i on no es provava la bravura dels animals amb el cavall de picar ni tampoc es realitzava la lidia completa (ni banderilles ni la sort suprema).

Va ser el passat mes de gener de 2015 quan una sentència del jutjat número 17 de Barcelona anul·lava la resolució que l’any 2012 va emetre el Departament d’Agricultura de la Generalitat que considerava legals aquests espectacles a les finques de toros braus que hi ha a Alfara de Carles (Tarragona). Va ser quan tant el Departament d’Agricultura com la ramaderia de Mur van presentar els respectius recursos d’apel·lació.


Davant aquesta situació inesperada, l’Ajuntament d’Alfara ha mostrat la seva indignació per l’actuació de la Generalitat sense previ avís. Segons informa eldiaridetarragona.com, l’alcalde de la població tarragonina, Josep Mas, ha declarat que “el cas va passar del Departament d’Agricultura al de Territori i Sostenibilitat, al qual hem demanat explicacions“. I afegeix: “Una de les ramaderies afectades també va presentar recurs però posteriorment el va retirar, ja que la Generalitat era la part demandada i la que es va comprometre a tirar endavant el recurs. Però sense avisar, l’han retirat i ara la sentència és ferma“.

La ramadera Àngela Mur, en declaracions que recull el mateix diari, declara que aquestes temptes son labors fundamentals per a una ramaderia de toros braus i s’hauran de continuar realitzant, encara que es lamenta per no poder assegurar que es puguin continuar portant a terme a mitjà termini.

L’alcalde Mas ha assegurat que des del consistori es continuarà treballant per intentar trobar una solució, tant en l’àmbit judicial com polític, que permetés reprendre aquesta activitat centenària a aquest indret de Catalunya.

La situació actual es que des del passat dia 2 de maig, el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha certificat, mitjançant un decret, que tant la ramaderia com la Generalitat han desistit dels recursos d’apel·lació presentats contra la sentència i contra la seva execució. D’aquesta manera, el jutjat del contenciós-administratiu número 17 de Barcelona emetia una diligència d’ordenació amb la mateixa data deixant sense efecte la tramitació dels recursos i declarant el caràcter ferm de la sentència original. És a dir, una nova prohibició taurina a Catalunya.

 

Un comentario en “La Generalitat recula i provoca la prohibició de les temptes a Tarragona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.