CiU no atendrà les propostes de PP i C’s per ajornar la prohibició

(EUROPA PRESS). El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha descartat avui que la federació nacionalista es presti a reobrir el debat parlamentari sobre l’abolició de la corrides de toros a Catalunya a partir del 1 de gener del 2012.

En roda de premsa a la Cambra, ha donat així carpetada a les iniciatives empreses en les últimes setmanes per PP i C’s per ressuscitar el debat escudant-se en l’alt cost econòmic que suposaria per a les arques de la Generalitat complir amb les indemnitzacions que la Llei preveu per al sector taurí.

Els populars -que esperen resposta al recurs que van interposar davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la prohibició- van registrar una proposició de llei en la qual reclamen que s’aparqui fins al 2015 l’entrada en vigor de la prohibició. Turull ha instat el PP que recolzi al Congrés l’exigència de la Generalitat que el Govern pagui els 1.350 milions d’euros que deu a Catalunya pel fons de competitivitat, si tan preocupat està pel cost de la prohibició dels toros.

Tenim el costum de complir les lleis-a CiU-. Per demagògia d’algun grup no tornarem a posar els toros al centre del debat parlamentari“, ha prosseguit Turull, que ha assegurat que el Govern està fent el càlcul del cost que tindrà l’aplicació de la llei. Per la seva banda, el líder de C’s, Albert Rivera, ha destacat que ell seria “incapaç” d’explicar als ciutadans com un Govern pot preparar un ajust pressupostari i, alhora, preparar indemnitzacions per valor de 400 milions d’euros – segons els seus càlculs – per aplicar la llei.

El diputat d’ICVEUiA Jordi Miralles ha considerat que la intenció de la propostes del PP i C’s és “més ideològica que econòmica“, i ha reiterat que ells defensaran el desplegament de la llei que va aprovar el Parlament autonòmic.

 

 

 

 

 

 

Un comentario en “CiU no atendrà les propostes de PP i C’s per ajornar la prohibició

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.