La prohibició dels correbous, a debat al Parlament de Catalunya

El debat sobre els toros a Catalunya torna a estar obert. En aquesta ocasió, el focus està posat en els correbous, pràctica molt arrelada a les Terres de l’Ebre. Després d’unes setmanes de debat a les televisions i ràdios, el Parlament de Catalunya abordarà aquest dijous, 26 de setembre, aquesta questió a través d’una iniciativa de Catalunya en Comú Podem.

Els comuns defensaran una proposta de resolució en el Debat de Política General que ha començat avui dimecres amb la intenció de modificar el text refós de la Llei de protecció dels animals, aprovat pel Decret legislatiu 2/2008. Per una banda, preveu la supressió de la totalitat de l’apartat 2 de l’article 6, que, en l’actualitat determina que “resten excloses d’aquestes prohibicions les festes amb toros o bous sense mort de l’animal (correbous) en les dates i les localitats on tradicionalment se celebren. En aquests casos, és prohibit inferir dany als animals”. És a dir, Catalunya en Comú Podem pretén que no hi hagi cap excepció a les prohibicions previstes a l’article 6.1, quedant prohibits qualsevol espectacle taurí, amb mort o sense, a Catalunya.

Per altra banda, es preveu l’exclusió de les festes amb bous a la lletra f de l’apartat 1 de l’article 6 per tal que l’apartat quedi redactat : “f) Les corrides de toros i els espectacles amb toros que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les sorts de la pica, de les banderilles i de l’estoc, i també els espectacles taurins de qualsevol modalitat que tinguin lloc dins o fora de les places de toros”.

Cal recordar que el Tribunal Constitucional a través de la STC 177/2016, amb anterioritat a la presentació d’aquesta ILP, va declarar inconstitucional i nul l’apartat que ara es pretén modificar.

 

3 comentarios en “La prohibició dels correbous, a debat al Parlament de Catalunya

 1. Ni los toros ni los correbous están prohibidos en Catalunya. Se pueden organizar libremente corridas de toros en la Monumental y en Olot con todo el amparo de la legalidad y sorteando los impedimentos de los ” cuatro” inquisidores de siempre. Otra cosa es que los taurinos, y muy especialmente Balañá y Matilla tengan la decencia y valentía de arremangarse y normalizar la Fiesta en territorio catalán.
  A estas alturas de la película, ya todos tendríamos que saber que casi todo lo que se aprueba en el Parlament de Catalunya no es constitucional ni sujeto a ley y que, por ende, es inaplicable. A partir de ahí, no merece la pena preocuparse. Habrá correbous y cuando Balaña quiera, toros

 2. No sé què passarà en la votació. Si es prohibiran els correbous o no. Del que no tinc cap dubte és que els correbous tenen els dies comptats (la Joventut d’ERC ja demana la seva prohibició https://www.vilaweb.cat/noticies/joventus-erc-demanen-prohibir-correbous-bous-embolats/)

  A mi m’agraden els toros. En la plaça de toros, als carrers, en el camp… a tot arreu. A més els toros al carrer formen part de la meva infància i probablement és la primera expressió de la tauromàquia que vaig conèixer. Perquè m’agraden els toros i perquè Catalunya serà un lloc menys lliure si s’aprova la prohibició, per això n’estic en contra. Però…

  Però una part meva (mesquina i venjativa) s’alegrarà que els alcaldes cacics nacionalistes (de Convergència i Esquerra) del sud de Tarragona i els afeccionats als correbous de les Terres de l’Ebre que van ser egoistament i estúpidament insolidaris quan la prohibició de les corrides de toros (que és que nosaltres no “torturem”, que és que nosaltres som “realment” catalans…) provin la seva pròpia medicina.

  Que es fotin.

 3. Ya estamos igual que las corridas de toros en cataluña no estan prohibidas,el constitucional tumbo esta ley,y si se pueden dar toros otra cosa es que pongan todas las trabas ,y lo mismo pasa con los correbous,ir a cardona y veréis lo que os dicen con mas de 600 años de tradición ,o las terres del ebre ,meteros a trabajar por el pueblo que es lo que teneis que hacer cuando el pueblo no quiera toros ya se aboliran mientras preocuparos de otras cosas mas importantes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.