Toros a Catalunya només per a russos

Tots els grups del Parlament de Catalunya, a excepció d’ICV-EUiA que es va abstenir, van votar la setmana passada, concretament el dimecres, a favor d’instar la Generalitat a regular els espectacles de tientas de toros que es puguin dur a terme amb espectadors a les finques ramaderes de l’Ebre, suspeses des del mes de setembre.

A la Comissió d’Agricultura de la Cambra catalana, CiU, ERC, PSC, PPC i Ciutadans, han votat a favor que el Govern reguli aquestes activitats, abans del novembre com a màxim, amb les mesures que es considerin oportunes i amb el consens sectorial i territorial.

Els populars catalans van demanar que s’autoritzés a compatibilitzar les tasques ramaderes de la criança del toro brau de les Terres de l’Ebre (Tarragona) amb la possibilitat que els turistes puguin gaudir d’aquestes activitats ramaderes i que, per tant, aquestes no siguin sancionades.

Tot i l’abstenció d’ICV i l’absència de la CUP, la diputada de CiU Annabel Marcos ha celebrat “l’ampli consens aconseguit” per buscar una solució des del “consens i el diàleg, sense demagògies ni enganyar la gent“, per “suplir el buit legal” actual i donar resposta al sector ramader de les Terres de l’Ebre.

Precisament, a la comissió d’Agricultura han assistit el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler. Per la seva banda, Matías Alonso (Ciutadans) ha celebrat que s’hagi impulsat aquesta demanda al Govern, però ha lamentat que “la situació que pateixen les explotacions ramaderes deriva del forat fet per l’última reforma de la Llei de Protecció dels Animals en 2008 “.

Segons la seva opinió, “s’ha posat en greu risc el manteniment de l’activitat de les explotacions“, ja que “la ramaderia extensiva té un arrelament centenari a les Terres de l’Ebre” i és “una font primordial d’activitat econòmica en moltes de les localitats del Ebre“, ha assenyalat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.