La Generalitat prohibeix un correbou a Camarles

La població tarragonina de Camarles ha estat la següent víctima taurina de la Generalitat de Catalunya. Durant diumenge i dilluns passat, està població tenia previst celebrar els seus correbous, però una decisió d’última hora ha prohibit aquest acte.

Camarles pretenia commemorar el 32 aniversari del naixement d’aquesta població i havia presentat un vídeo de

Lluís Salvador

1980 per demostrar la seva tradició taurina, però per a la Delegació de la Generalitat a les terres de l’Ebre no ha estat suficient i els ha denegat el permís. Lluís Salvador, delegat territorial del govern català i pertanyent a ERC, denegava el permís el dijous anterior, amb prou feines tres dies d’antelació i amb tot preparat per celebrar-se, considerant que era una activitat que no donava continuïtat a la tradició del municipi, ja que feia alguns anys que no se celebrava. Salvador, en declaracions a El Punt, afirma que la llei autonòmica que regula els correbous no significa que tots els pobles tinguin “barra lliure. La llei té criteris d’excepcionalitat i l’assumpte sembla més un defecte de forma a la sol·licitud del permís per part de l’Ajuntament que una negativa per a futurs actes amb toros als carrers de Camarles“. Així, el republicà defensa la seva postura, ja que al seu entendre, Camarles va sol·licitar un permís per celebrar correbous anualment sense tenir tradició, en comptes d’acudir a criteris d’excepcionalitat.

La decisió queia com una gerra d’aigua freda. “Pensàvem que ens autoritzarien perquè la nova llei obre aquesta via“, assegura l’alcalde de Camarles, Joan Curto (PSC). Per la seva part, el vicepresident de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre (APCTTE), Joaquim Martí declarava que “ens sentim enganyats i indignats. Aquesta decisió ha creat un precedent a les nostres terres i ara és possible que això torni a ocórrer en més municipis“. També és significativa les declaracions del convergent Miquel Ferré, regidor a Sant Carles de la Ràpita: “s’ha interpretat la llei d’una manera excessivament restrictiva“.

Salvador ha actuat per una qüestió personal i política, més que una altra cosa, ja que ens ha avisat just després de les eleccions catalanes, en les quals ERC ha aconseguit pocs vots a la província de Tarragona“, afirmen en APCTTE, que han vist com es quedaven sense temps de reacció, veient-se obligat el consistori a anular el correbou. No descarten mobilitzacions si continuen repetint-se aquest tipus de prohibicions.

2 comentarios en “La Generalitat prohibeix un correbou a Camarles

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.