A escena el darrer dels Pericás

Es diu igual que els principals toreros de la saga Pericás: Gabriel. El primer Pericás, el seu besavi,Gabriel Pericás Jaume, va ser un afamat torero còmic. El segon, l’avi, Gabriel Pericás Ripoll, va competir juntament amb el seu germà Jaume Pericás, amb les figures de la postguerra (Manolete,Arruza o Domingo Ortega). El tercer, el seu pare Francisco Gabriel Pericàs Perez, que va tenir una incursió fugaç en el mon taurí. I ell, Francisco Gabriel Pericás agafa el relleu per a ser la quarta generació de toreros mallorquins.

Va debutar sense cavalls l’any passat a Oriola, i enguany va triomfar el passat cap de setmana a Daroca (Teruel). El compromís mes important d’aquesta temporada es el 25 de setembre a Saragossa.  Mentrestant comprovem la seva evolució a la ramaderia mallorquina de El Osareño, situada al terme municipal de Son Ferriol als afores de la ciutat de Palma.

Es va preparar, per a l’ocasió, un eral procedència Salvador Domecq, per ser temptat, també a cavall, i valorar les seves aptituds i la seva possible selecció com a semental. La sorpresa va ser doblement grata. D’una banda Francisco Gabriel Pericás va respondre a les expectatives demostrant una evolució favorable i disposat i preparat per afrontar els seus pròxims compromisos a Sant Adrià (Navarra) i l’esmentat de Saragossa.
L’altra part de la sorpresa va ser el resultat del joc ofert pel toro bregat,fill de Rulero, utrer indultat a Inca (Mallorca) l’any 1998. L’animal va anar al peto del picador, Pedro Oliver, una dotzena d’ocasions per a després en la muleta deixar constància de la sang que portava dins. Noblesa, fixesa, transmissió va ser el més destacat de l’animal qui va resistir llargues sèries i passes de tot tipus. Van assistir també al tentadero els xoneguers Jesús López, Juan luis Bozada i el novell Juan Antonio Álvarez Malondra qui en un atac de valor i amor propi es va decidir a sortir i instrumentar un parell de sèries per ambdós pitons. Aconsellats pel subaltern Gabriel Nadal. Tots ells formen part d’un projecte de constitució d’una Escola Taurina a Mallorca.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.