Actualitat de l’Escola taurina catalana

El passat diumenge 15 d’agost, la data més taurina de l’any, es va celebrar a la localitat valenciana d’Ademuz un festival sense mort on van participar alguns alumnes de l’Escola Taurina de Catalunya. Es van lidiar novells de la ramaderia Hermanos Lecris, que van donar un mal joc a causa de les seves dificultats. Tot i això, els novellers participants en el festival van resoldre amb ofici i moltes ganes els problemes derivats de la mala condicíó dels seus oponents.

Per ordre de lídia van actuar: l’ex-alumne de l’Escola Gonzàlez Alemany, i els novellers catalans Alejandro de Benito, Abel Robles i Carlos Martínez. Cal dir que la plaça portàtil on es va dur a terme l’espectacle estava completament plena.

L’ Alejandro de Benito es va enfrontar al novell que va donar una mica més de joc, encara que no va ser gens fàcil; va aconseguir aprofitar les poques envestides decents que va donar l’animal per conectar amb el públic, que va gaudir molt de la seva actuació. L’Abel va demostrar la seva ràpida progressió i les seves ganes davant d’un novell fort i amb perill. En Cristian Alemany va tenir al davant un oponent molt complicat i va ser revolcat espectacularment en dos ocasions quan l’intentava torejar amb la muleta. Per la seva part, en Carlos Martínez va fer la seva presentació en públic i ho va fer davant del seu públic ja que tot i ser de Barcelona, la seva família és d’Ademuz; així el jove aspirant, que tenia un fort compromís donat el seu poc ofici, va tenir el recolzament de l’afició i de les penyes locals que van embogir amb la seva entregada faena.

Al final, sortida per la porta gran dels quatre actuants, cosa que demostra com va disfrutar la gent d’Ademuz amb els novellers catalans.

Foto: Patricia Ayala

3 comentarios en “Actualitat de l’Escola taurina catalana

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.