Aquí pots veure el reportatge de Tendido Cero sobre la ramaderia de El Charnego

Tendido Cero va tornar a La 2 de RTVE el passat 19 de setembre, després d’uns mesos d’absència degut al coronavirus. El programa dirigit ara per Belén Plaza va dedicar un ampli reportatge, dividit en tres dies, a la ramaderia catalana “El Charnego”.

Javier Hurtado es va desplaçar fins a les Terres de l’Ebre per parlar amb Pedro Fumadó (part 1 i 3) i amb la quarta generació ramadera, formada pel Pedro fill, encarregat de l’alimentació i cuidat, i la Joana, veterinària fora de l’àmbit familiar (part 2).

Malgrat els difícils moments que estan passant, que venen seguits de les inundacions provocades pel temporal Gloria que va afectar greument la finca de Les Olles, no es plantejen posar punt i final a la ramaderia. No coneixen una altra manera de viure i l’amor envers els seus animals no els hi ho permetria.

Al llarg de la conversa, Pedro explica l’origen de la ramaderia, creada amb vaques de Nazario Carriquiri pel seu avi Joaquim Fumadó, afusellat juntament amb un dels seus fills al començament de la Guerra Civil. El malnom de “El Charnego”, però, ve de més lluny, des del rebesavi, que tenia una raça de gossos Charnego.

En aquests tres episodis parlen també de la selecció del ramat, la gestió de les 5 finques, el projecte de guia turístic i productor d’embotits de toro i altres temes d’actualitat i perspectives de futur, sempre des de la particular visió de Pedro Fumadó.

Part 1/3 – Minut 16:

Part 2/3 – Minut 14

Part 3/3 – Minut 20

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.