Avui recordem…

Avui li dedicarem una petita semblança al que va ser popular banderiller Ramón Corpas Navarro, nascut a la ciutat andalusa de Màlaga. Cap a l’any 1924, va iniciar la seva carrera com a noveller, presentant-se en la seva ciutat natal el 2 d’agost de 1926 amb novells de la llegendària divisa de Miura i al costat dels espases Martínez Vera i Andrés Mèrida. Va triomfar clamorosament aquesta tarda i un any després, concretament el 27 de setembre, va realitzar el seu debut a la plaça madrilenya de Tetuan, amb animals de la divisa de Rufino Moreno Santamaría. 

Posteriorment, per falta de contractes i èxits, va decidir actuar com a banderiller i va fixar la seva residència a Barcelona, on va desenvolupar tasques com a conserge a la plaça de toros de Las Arenas. Precisament en aquesta emblemàtica plaça van néixer els seus fills, els matadors Carlos i Francisco Corpas, i allí van viure tota la seva infància.

D’entre les moltes anècdotes que va viure al costat dels seus fills a la desapareguda plaça de toros de la plaça d’Espanya, mereix recordar la d’un matí d’hivern, ja acabada la temporada, quan voletejant per la plaça els xavals, es van trobar amb la sorpresa de que un toro s’havia colat per un dels passadissos que comunicaven amb els corrals. Alertat pels crits va haver d’anar immediatament a socórrer als seus petits i allunyar-los del perill a què estaven exposats en aquell moment.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.