De qui parlem?

 

Va neixer a Vic el 24 de març de 1908, i va debutar a la plaça del seu poble el 20 de maig de 1928, una tarda en la que també van torejar “Manitas”, Alberto  Barcelona, Valencia y “El Sacas. Va repetir als pocs dies, aquesta vegada en un ma a ma, juntament amb Alberto Barcelona. La tarde del 20 d’octubre de 1930 va debutar amb cavalls a Barcelona, amb bous de Nemesio Villarroel, va aconseguir un èxit rotund que el va valer, per a tornar a torejar déu dies desprès a la mateixa plaça. Com a torero novell, se’l coneixia com “El niño de la Brocha”.

A l’antiga plaça de Madrid va firmar una bona actuació el 9 de juliol de 1931, amb “Cantimplas” i “Perete” al cartell.

El 7 de juliol de 1933 va torejar a l’actual plaça de Las Ventas, amb bous d’Atanasio Fernandez, l’acompanyaven Manolo Agüero i Diego de los Reyes.

El 18 de juliol de 1939 va ser la seva darrera funció a Barcelona i el 25 d’agost de 1941 va ser la darrera en la seva carrera, amb un cartell important, el van acompanyar Mario Cabré i el valencià Jaime Marco “el Choni”, els bous eren de la ramaderia de Pedro Hernández. També va ser empresari taurí a places catalanes com Figueres, Olot, Girona i Vic.

Va morir a Vic a l’any 1987, quan tenia 78 anys.

Avui parlem de Jose Boixader Españó, “el niño de la brocha”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.