Èxit de la UTYAC

Angel González Abad, Enrique Paton i Salvador Boix van ser la terna que ahir, van parlar de l’actualitat de Catalunya, amb un transfons taurí es clar, però de l’actualitat. Del perquè hem arribat a aquesta situació i quines son les possibles vies de solució. Va ser una xerrada molt amena i agradable, a la que hi van assistir més de 150 persones.  Tot un encert de UTYAC per a mantenir viva la flama taurina a Catalunya.

Paco Píriz, president de UTYAC, va obrir l’acte amb una presentació dels participants i amb un discurs molt encertat que va calentar els ànims de la gent, fent que l’acte tingués interès des del primer minut, assenyalant els arguments de les figures per a defensar els toros. “Alguna figura dice que la Fiesta se defiende por si sola, si esto es así esa defensa es un coladero. Otra dice que vivir sin torear no es vivir, y yo digo que vivir sin poder ir a La Monumental no es vivir”. Així Paco va demanar més implicació de tots els estaments taurins.

El periodista Ángel González Abad va moderar, de manera excel·lent, un debat obert i participatiu, intercalant els punts calents a tractar, la planificació d’aquesta temporada, la difusió taurina, les vies de solució i la unió de tots els estaments taurins,posant atenció en aquest punt la falta d’un lobby taurí que pressioni als mitjans de comunicació dels atacs continuats. “Falta un grupo de presion que vaya a los directores de las cadenas para frenar los ataques continuados que se reciben desde los programas de telebasura”.


Enrique Patón va comparar els toros a Catalunya amb un malalt al que se l’ha deixat enfermar sense posar cap remei.”El enfermo está mal, está muy mal,  está en la UVI pero mientras hay vida hay esperanza”.

Tot i que els tres van dipositar les seves esperances a la ILP, Salvador Boix va apostar per exigir als polítics, que es posicionin d’una vegada clarament a favor o en contra de la tauromàquia, “Hay que exigir a los políticos que defienden los toros que esta defensa la pongan en su programa electoral”.

En finalitzar la tertúlia i durant el torn de preguntes el president de la FECT i l’impulsor de la ILP taurina, Luis María Gibert, va aclarir que el procés de la ILP no té res a veure amb que algunes comunitats autònomes ja hagin declarat els toros com a BIC. “Los BIC de Murcia y de Madrid es un pacto entre partidos. Mientras que la ILP insta al Gobierno a promover la cultura de los toros, en los medios, universidades y colegios para que en 5 o 10 años todo el mundo conozca la cultura taurina”.

En breu podreu escoltar la tertúlia a la nostra web.

Moment de la conferència amb Abad, Boix, Patón i Píriz.

Fotos: Faricle

4 comentarios en “Èxit de la UTYAC

  1. Muchísimas gracias a la dirección de UTYAC y a todos los colaboradores porque nos hicisteis vivir una noche mágica, ójala se pueda repetir.

  2. Felicidades.Tertulia muy interesante y amena con protagonistas de primera.Por cierto, muchísimas gracias al expresidente canario por su presencia y su intervención.Un 10 para la junta directiva de UTYAC.Saludos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.