Girona Taurina (3a part)

De les nombroses efemèrides que es van viure a la desapareguda plaça gironina mereix citar, la que va succeir el 24 de juny de 1900, quan “Las Noyas”, aquella famosa quadrilla de dones toreres comandada per Lolita Petrel i Angelita Pagües, van fer una a destacadíssima actuació, sense precedents i amb una plaça plena a vessar. Al 1911 concretament el 18 de juny, va tenir lloc una correguda-homenatge amb motiu del Congrés Agrícola Catalano – Balear i l’1 de juny de 1930 realitzava el seu debut a Espanya el torero de nacionalitat xinesa Vicente Hong que, d’altra banda va sofrir una banyada durant el seu debut.

De la grandiosa relació de toreros de renom que van intervenir al llarg de la seva història, sabem que van torejar les figures de totes les èpoques i temporades  com els Algabeño (pare i fill), Mazzantini, Villita, Ricardo Torres “Bombita”, Manuel Jiménez “Chicuelo”, Rafael “El Gallo”, Juan Belmonte, Marcial Lalanda, Manuel Rodríguez “Manolete”, La dinastia Bienvenida, (des de el primer, el famós Papa Negro fins als seus fills Pepe, Juan y Antonio), Pepe Luis Vázquez, i els excel·lents toreros navarresos Isidro i Julián Marín. Tampoc no van faltar en les tardes de toros més recordades, toreros com Santiago Martin “El Viti”, Fermin Murillo, i el fenomen de masses Manuel Benítez “El cordovès”, “Chamaco” o Francisco Rivera “Paquirri” que es va acomiadar de la seva etapa com a noveller a la desapareguda plaça de Santa Eugenia. Al capítol de rellonejadors, destaquen com no els innovadors germans Peralta i el gran cavaller Álvaro Domecq pare i fill.

Es clar, que com a plaça catalana, també està representada la nomina de toreros catalans, des d’Eugeni Ventoldrá, fins Joaquín Bernadó passant per Jose Boxadé “Niño de la Brocha”, Gil Tovar, Mario Cabre, Enrique Patón, Serafin Marín, o Alfonso Casado que es va doctorar en la última tarda de toros gironina. Continuarà…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.