Història del mes d’agost

Tal dia com avui…

14 d’agost

1960 El toro Coquinero de la divisa de José Luis Osborne, procedència Veragua, va ser desencaixonat per gentilesa del seu propietari al Parc Zoológic de Barcelona perquè fos admirat pel públic assistent. La seva final va ser trista, ja que aquest preciós animal de pèl-blanc va morir cec.

1966 En la localitat barcelonina de Vilanova i la Geltrú van actuar en una novellada El Levantino, El Pino, Fernando Cuesta i Antonio Lozano amb bestiar de Policarpio Ribas.

1994 El bon torero sevillà Luis de Pauloba, que ha obtingut excel·lents tardes en la Monumental al llarg de la seva trajectòria professional, torejava meravellosament el toro Relajillo de la divisa de Salamanca de Paco Galache.

15 d’agost

1928 Es ferit mortalment a la plaça del Remolins de Tortosa l’espasa Alfonso Garcia Garcia.

1933 Va tenir lloc a Vic una novellada en la qual van actuar Raimundo Taio i Lázaro Obon amb bestiar de la divisa d’Alfonso Diaz.

1945 Fa el seu debut en públic com a rellonador a la plaça de Vic Juanito Balaña.

1965 Es doctora a Girona l’espasa Luis Alviz amb toros de Flores Albarran i tenint com a padrí a Luis Segura i a Pepe Osuna com a testimoni de la cerimònia.

1978 Es presenta en la Monumental la popular novellera Maribel Atiénzar.

1988 Debut i èxit del torero català Manolo Porcel a Pol-Valcares (França) que es presentava en el país gal.

1989 El torero d’Esplugues de Llobregat Ángel Leria realitza la seva presentació a la plaça de Las Ventas. Li van acompanyar Cesar Pérez i Rafael Sandoval amb novells de Cayetano Rivera i Gabriel Hernández.

2004 Es va celebrar a la plaça de Santa Eugenia de Girona l’últim festeig de la seva història. Va ser una novellada amb la intervenció del gadità Adolfo Suárez i el català Juan Carlos Jiménez Caballero.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.