La casa dels braus

Situats a la Gran Via de les Corts catalanes núm. 798-814, molt a prop de la plaça de toros de La Monumental hi ha tres blocs que comprenen 178 habitatges coneguts com “La Casa dels Braus” obra dels reconeguts arquitectes Antonio de Moragas Gallissá i Francisco de Riba de Salas. Aquest peculiar edifici es va construir a l’any 1959 i mostra als sostres dels seus balcons la cultura taurina, que els polítics que ens representen volen prohibir.  Totes les fases de la cursa queden plasmades en enormes imatges en blanc i negre obra del genial fotògraf català Francesç Catalá Roca, que decoren els sostres. Als sostres del primer pis hi ha una mescla de temes taurins. Les fotos del segon estan dedicades  al toreig de capa, mentre que a la tercera, les fotos relaten una tots els terços de la lídia, des de la desfilada en comitiva fins que s’arrossega al toro. Al vestíbul d’entrada del  primer dels tres edificis, unes ampliacions fotogràfiques recobrien dos paraments del mateix, també amb temés taurins i pintures que recordaven a les rupestres

d’Altamira. Però durant unes reformes que hi va haver a l’edifici, ara fa deu anys, es van canviar les fotografies de la porteria que s’havien deteriorat, per unes de noves que reprodueixen amb tot  detall, el brodat de l’armilla d’un picador.  A més en un mur del primer replà, s’hi troba una escultura de Subirachs. Un esquema de la pell del toro amb la nomenclatura que donen els curtidors de la pell a les seves parts.

La cura i afecte que van possar els veins del primer edifici en conservar l’estètica taurina, no la van tenir els altres de les dues porteries restants, ja que fa anys les fotografies de Català-Roca van ser substituïdes per rajoles ceràmiques decorades amb elements geomètrics.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.