La clínica dels toreros

La clínica dels toreros estava a Barcelona, al carrer Còrsega fent cantonada amb al carrer Torrent de l’Olla. L’interior del immoble ja s’ha derruït, tot i que encara es conserva la façana d’estil modernista. Va ser un edifici emblemàtic i l’Ajuntament l ‘ha catalogat com a nivell C, per a dur un correcte manteniment de la façana. La construcció data de l’any 1926 i es obra de l’arquitecte Armando Clotet, el lateral annexe a la construcció  es obra de l’ arquitecte José Mª Sagnier i es va construir a l’any 1973.

La clínica Olivé Gumá va adquirir molta fama tant a Barcelona com a la resta de l’estat, i va ser coneguda com a la clínica dels toreros.

La creació de la clínica la va impulsar el cèlebre cirurgià César Olivé Gumá,que va passar a mans del seu fill el doctor Francisco Olivé Millet, que va estar al capdavant fins al seu decés el 31 d’agost de 1975. L’activitat de la clínica però, va continuar fins a l’any 1980 i va ser el doctor Ricardo Bistué Solanilla qui va adquirir el càrrec de cap del servei de cirurgia.

L’any 1985, la clínica dels toreros, es va transformar en un establiment socio-sanitari concertat amb l’ Institut Català de la Salut. Finalment a l’any 2003, el grup Mutua Madrileña va comprar l’edifici per a construir un nou Centre Mèdic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.