La llibreta de Matilla

Ja queda menys per a que La Monumental torni a obrir les seves portes i que els seus passadissos es tornin a omplir de gent i a engalanar-se amb cartells anunciadors i amb tendes de records amb motius taurins.  Però ara la temporada passa de la plaça als esborranys dels papers i a jugar a fer combinacions. Igual que fa Manolo Lama per esbrinar la llibreta de Mou, avui desxifrarem que diu la llibreta de Matilla.

El primer nom que ha escrit Matilla a la seva llibreta es com no, el de JOSE TOMAS. I està escrit en majúscules, però amb un interrogant final. A José Tomás l’espera tant l’afició catalana, com la de tot el món, però sobretot l’esperen els empresaris. Matilla, va ser capaç de que José Tomàs tornés a torejar a Barcelona i ho tornarà a fer. Tot i que ja s’ha especulat que Jose Tomás tornarà a torejar cap a mitjans de temporada, es molt probable de que si la recuperació del torero segueix els temps previstos, ho faci a Barcelona dues vegades, una cap al juny i altre per a tancar temporada a La Mercè.

Morante de la Puebla també ocupa un lloc destacat a la llibreta de Matilla, el gest de l’afició catalana d’exhibir-lo pels carrers de Barcelona fins a l’hotel es importantíssim per a consolidar una relació que ja era especial. La presència de Morante en la temporada  barcelonina es segura.  També son fixos els noms de Manzanares i el Cid, que  també torejaran a La Monumental, però sobretot el Juli, compromès amb Catalunya, ara més que mai, present en les reunions amb la representació política i recolzant la futura ILP taurina. Al Juli, Barcelona li deu molt, però sobretot i més recentment, li deu no haver estat durant la passada fira de La Mercè, que a les postres va ser un èxit, però el torero de Velilla s’havia guanyat una plaça a la plaça. Es per això que el Juli potser tindrà tres tardes durant tota la temporada. Tres tardes també s’espera que tingui el nostre torero, Serafin Marin, se les mereix.  Les possibles tres tardes assignades al Juli i a Serafin Marin, anirien en detriment de El Fandi, que es ben segur que torejarà a La Monumental, però que durant la passada temporada ho va fer en tres ocasions, excessives al meu parer. També tornaran a La Monumental toreros molt estimats per l’afició catalana com l’Antonio Barrera i Curro Díaz. La presència dels germans Rivera també està assegurada, tant com Cayetano com Fran Rivera, torejaran a Barcelona, el dubte es si ho faran junts en una tarda o separats com ho fan habitualment. Un torero que va tenir molta progressió i que últimament s’ha allunyat del zenit taurí es Alejandro Talavante, la seva presencia a la temporada catalana està condicionada a l’esdevenir de la seva pròpia temporada. Un atractiu important seria la contractació de Sebastian Castella, però les relacions entre el francès i l’empresa no són les ideals per a que el francès torni a Barcelona. Castella hauria d’afluixar una mica la corda per a poder tornar a La Monumental. També Enrique Ponce, ja que es ben cert que se li espera compromès de veritat amb Catalunya.

En quant al segon escalafó, Matilla té escrit a la llibreta que te la voluntat de fer un concurs de novellers. Es potser aquesta la novetat més important de cara a la propera temporada.  Un serial amb novellers punters de l’escalafó, en la que hauria de comptar amb la presència Jesús Fernández, amb una final en terminar la temporada que presumiblement es celebraria durant la fira de La Mercè, en una sessió matinal. Mantenint les tres tardes de La Mercè i una novellada matinal La Mercè guanyaria més atractiu, si es cau, que durant les darreres temporades.

Els cavalls tornaran a Barcelona, gairebé estan assegurades les tres tardes. I aquest any si s’hauria de comptar amb Pablo Hermoso de Mendoza, ja que la presencia de Diego Ventura està assegurada. Un revulsiu important en aquesta modalitat, seria un duel entre els dos cavallers.

En quant a l’apartat dels toros, ja estan ressenyats lots sencers per a Barcelona, com no es lidiaran de la ramaderia Hnos. Garcia Jimenez, propietat de l’empresa gestora de La Monumental. També tenen una tarda assegurada les ramaderies triomfadores de la temporada passada, els toros tant de Victoriano del Rio com de  Jandilla es lidiaran a La Monumental. Els toros que pasten a Salamanca i que pertanyen a la ramaderia de Garcigrande també es lidiaran a Barcelona. A la finca La Marquesa de Torrehebreros-Torrehandilla, també tenen preparats toros per a Barcelona.  A més Matilla, en aquest apartat compta amb la ramaderia de Nuñez del Cuvillo, triomfadora a Barcelona ja fa algunes temporades. Una novetat que Matilla anuncia per aquesta temporada a La Monumental es la presència d’una ramaderia de les temudes i de les dures, com es la de Palha.

Espero no equivocar-me massa de com serà l’esdevenir de la temporada, tot i que es d’hora per a fer combinacions completes. A hores d’ara son especulacions, però que posaríeu vosaltres a la llibreta de Matilla?

5 comentarios en “La llibreta de Matilla

 1. yo quitaria la temporada anual por dos ferias. la de sant jordi con 4-5 corridas y la de la merce con 20 dias de toros ininterrumpidos

 2. es decir los mismo toreros de cada año con los mismos toros,hace falta que estos toreros tengan gestos con otro tipo de ganaderias,como por ejemplo el cid que se ha apuntado para matar miuras y vitorinos en valencia y nimes.

 3. ojalá pero me temo que los tiros no van por donde a todos nos gustarian. Matilla con las novilladas psara mayo y junio en julio corridas con figuras en agosto pondra a sus amigos de “SALAMANCA” y algun cartel mas o menos rematado de toreros modestos y septiembre la merce… ojala este en lo falso pero… mucho me temo que de temporada bonita nada e nada

 4. Yo aparte de haber dado ideas de como me gustaria la temporada. Hay cuatro carteles para llenar la plaza en un abono:

  Toros de Victorino para: Antonio Barrera-El Cid y Serafin

  Toros de Victoriano del Rio: para Juan Mora-Morante y Manzanares.

  Toros de Alcurrucen para: Sebastian Castella-Perera y Talavante.

  Toros de Nuñez del Cubillo para: Enrique Ponce-Jose Tomas y El Juli.

  Estos carteles son los que yo apuntaria en la libreta y en la Merced, con un cierre de temporada los dias 23-24-25 este ultimo con dos soberbias corridas mañana y tarde.
  En Olivenza se hizo el año pasado y llevan 20 años que no falta ni una figura. Les sale bien y la plaza es de un aforo de 1/3 de la nuestra.¡¡¡MATILLA LO PUEDE HACER !!!.
  Y ademas que no se ESCAPE A NINGUN AFICIONADO que el mundo del toro ESTA ESPERANDO UN MANO A MANO PONCE-JOSE TOMAS, que mejor ocasion y que mejor marco que la plaza MAS EMBLEMATICA DURANTE MUCHAS DECADAS, QUE NOS LA VAN A CERRAR. Y CON TELEVISION EN DIRECTO,DARIA UNA IMAGEN REAL DE LA AFICION CATALANA AL MUNDO ENTERO. Esto seria lo que realmente se merece BARCELONA.
  Si despues quieren que lo hagan en Madrid-Sevilla-Valencia-Bilbao. Donde ellos crean oportuno pero a Barcelona NO SE LE PUEDE Y NO SE LE DEBE PRIVAR DEL TOREO EN SU MAXIMA EXPRESION. Y esto a mi entender esta en esos carteles. Saludos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.