La UTYAC recull més 2.000 signatures a la Feria de Abril de Catalunya

Sis dies, dividits en dos caps de setmana, han servit a la Unión de Taurinos i Aficionados de Catalunya per aconseguir un important nombre de signatures per a la declaració de la festa com a Bé d’Interès Cultural. “Sabíem que la Feria de Abril de Catalunya era un escenari propici per aconseguir moltes signatures, però estem sorpresos, ja que s’han superat les previsions. Han estat un munt d’hores a peu de carrer, sacrificant el nostre temps lliure per la causa taurina i ha valgut la pena: s’han aconseguit més de 2000 signatures”, assegura el president d’UTYAC, Paco Píriz. 

Podrien semblar poques, però el procés de recollida és lent per la quantitat de dades que cal apuntar. Cal tenir en compte que, en una hora recollint signatures a bon ritme, no s’emplena més d’un plec, aproximadament”. El fet que els taurins hagin sortit al carrer també ha servit per desmuntar “el mite de la problemàtica taurina”, doncs moltes gent es decideix a signar per afició o per estar en contra de les prohibicions i “el que no vol, diu que no i se’n va, amb total normalitat, quedant demostrat que ni de lluny era una problema social, sinó una maniobra política nacionalista”, assegura Paco Píriz. També ressalta “la quantitat de gent jove, d’entre 18 i 30 anys, que s’apropa a signar, un altre mite desmuntat que a les noves generacions no li interessen els toros, però desgraciadament molts no acudeixen o perquè no sabien que la Monumental dóna toros o pel preu de les entrades, una errada empresarial molt greu que caldrà corregir quan això s’aconsegueixi”.

La Junta Directiva d’UTYAC vol agrair “a tots els que s’han apropat fins a la Feria a recollir signatures, suportant des del fred i pluja del dissabte fins al sol i calor de l’últim diumenge i del cap de setmana anterior. Per això, ens agradaria enviar la nostra enhorabona a Lorena, Adolfo, Rocío, Roberto, Santi, Manolo B., Isabel, Juan A., María del Mar, Encarna, Mar, Armand, Romero, Pepe, Raúl F., José I., Sebastián, Nuria, Jordi, María, Enrique, Fernando A., Pedro B. i Florentín”, afirmen Paco Píriz, Antonio Guillén, Verónica Moreno, Jordi Bertrán i José María Alarcón, membres de la Junta Directiva que també van participar en la recollida.

Finalment, no volen oblidar-se de l’atenció de la FECAC, organitzadora de l’esdeveniment, “per la seva atenció i per facilitar-nos el punt recollida de signatures”, a més del bon acolliment per part de totes les entitats que tenien la seva caseta en el recinte, “especialment al Centro Andalúz de la Comarca de Estepa, El Santo Ángel, Ciutadans i la de Santa Coloma, que van anunciar per la seva megafonia la nostra presència”.

Si voleu veure més fotografies d’aquest acte, podeu visitar el perfil de la Unión de Taurinos y Aficionados de Catalunya a la red social de Facebook.

 

 

 

 

 

6 comentarios en “La UTYAC recull més 2.000 signatures a la Feria de Abril de Catalunya

  1. proxim dissabte 11 i diumenge 12.30 anys de vaquillas

    a santpedor dissabte 7 tarda diumenge 8 mati

    diunenge 7 tarda eteu convidats

    salutacions

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.