Llibertat? de vot

S´han acabat les càbales. A falta de poc més d’una setmana per a la votació en el Parlament sobre l’ILP antitaurina, el Partit Socialista de Catalunya ha comunicat que donarà llibertat de vot en el seu grup. Segons el seu portaveu, Miquel Iceta, en el PSC tornem a fer com al principi. Fa temps que pensava que seria així. L’única diferència és que a l’inici demanem que el vot fos secret, i ara no el considerem necessari. La gent té dret a saber que voten els seus electes“.

Després de moltes informacions contradictòries, finalment el PSC ha optat per aquesta opció malgrat que el diputat David Pérez havia afirmat que el seu grup votaria en bloc a favor de la continuïtat dels toros a Catalunya. Segons

 

informa mundotoro.com, el propi Pérez afirma: “Donarem llibertat de vot, sí. Era una de les possibilitats i igual com CIU, nosaltres també ho hem decidit així. Hem optat per permetre aquesta llibertat. Cal veure quina quantitat de diputats vota en cada direcció, jo crec que hi ha una majoria del PSC que no està a favor de la prohibició, però també cal respectar a la minoria que pensa de manera diferent. Finalment el partit va optar per aquest respecte. Ha estat una decisió adoptada al si del PSC“.

Mala notícia, ja que els 37 vots socialistes que se suposaven favorables als toros queden en l’aire. S’afegeixen a l’ambigüitat mostrada per CiU, que també donarà llibertat de vot. Tan sol PPC i Ciutadans votaran en bloc en contra de la prohibició (17 vots), davant els vots abolicionistes d’ERC i IC-V (33 vots). A la seva sort, els 85 vots de PSC i CiU.

I ara? Ara falta que la votació no sigui secreta i tots puguem saber qui acaba o li dóna vida a la Festa dels toros a Catalunya. Falta que David Pérez ens doni una explicació davant d’aquest canvi d’actitud en el seu partit, després d’afirmar per activa i per passiva que votarien en bloc en contra de la ILP. Falta que la Federació i la Plataforma ens expliquin que pensen fer o dir.

Polítics. Veure per deixar de creure’ls.

3 comentarios en “Llibertat? de vot

  1. Espero y deseo que no se prohíban los toros, pero viendo lo poco o casi nada que han hecho los taurinos de Catalunya para impedirlo, es muy posible que si se prohíban, gran parte de responsabilidad la tienen la Empresa de la Monumental de Barcelona, por no saber o no querer cuidar y mantener la afición, la Federación y la Plataforma por dejar el futuro de los toros en Catalunya en manos de unos políticos oportunistas y camaleónicos sin tomar otras iniciativas, las Peñas Taurinas por no exigir a la federación de peñas que hicieran y promovieran algo más de lo que hasta ahora han venido haciendo, los Profesionales por mantenerse en un discreto plano esperando que otros les saquen las castañas del fuego, lo medios periodistas y críticos taurinos unos por intereses y otros por decidía han dejado de denunciar lo que desde hace mucho tiempo se estaba viendo venir, y por último los aficionados por haber permitido a toda esta tropa que los políticos se salgan con la suya, rematando lo que desde hace mucho tiempo tenían en mente, acabar con los toros en Catalunya.
    José Gutiérrez “ El Guti “

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.