Ningú no va parlar de nosaltres…

És possible que sigui aviat, però 15 dies semblen més que suficients. Aquest és el temps que ha passat des de les últimes eleccions catalanes, que van donar com a resultat un clar guanyador antitaurí com Artur Mas, o el que és el mateix, Convergència i Unió, bastió inexpugnable contrari als toros. Abans de la data, durant la campanya, hi va haver promeses, cites i records sobre la Festa. Ara ja no. De moment, no.

Els taurins, farts davant de tant atropellament, vam veure en el Partit Popular i a Ciutadans la nostra salvació política. Uns per la seva promesa, altres per la seva defensa de la llibertat. Fins ara no han tornat a dir ni a fer, ni una picada d’ull, ni un res. Premis continuen rebent dels taurins i allà llavors sí es trenquen la camisa. Polítics. Amb això està tot dit. I jo, com a ximple, vaig agafar la meva papereta pensant que… No sé que pensava. Potser res. Potser molt. La meva promesa de vot i la de molts allà va ser, basta amb mirar els resultats d’aquests dos partits i la debacle d’altres. És evident que no tot va ser de vot taurí, però molts sí. La nostra promesa complerta mentre esperem que el PP, per la seva important representació en el Parlament, compleixi la seva de no recolzar CiU si no retira la prohibició del 2012. Si era un brindis al sol, m’importa poc. La seva presidenta ho va dir i ara toca complir. De les primeres preses de contacte d’aquests dos partits ja se senten veus de pactes puntuals, d’abstenció en la investidura; de toros no. Compleixi sra. Camacho, no es plegui a les ànsies del poder que ens ha enviat a les catacumbes.

Què passaria si no compleixen? Suposo que per a la majoria d’humans poc o res. Confesso que per a mi sí. Suposaria un allunyament més gran d’una classe política que no mereixem. Ni a uns ni a d’altres. No puc creure en persones que miren sol pel poder, que sol s’apropen quan hi ha eleccions i et necessiten, que menteixen, que roben, que destrossen, que ens imposen, que ens couen a impostos. I que, per a súmmum, quan tot va a pitjor, sempre es treuen una sorpresa per distreure’ns i llançar una cortina de fum, amb el consentiment dels mitjans de comunicació, cada vegada més manipulats i malaltissos. Allà tenen, per exemple, el cas dels controladors aeris, criminalitzats per tota la vida, separats pels segles de la resta d’Espanya, vistos per sempre com uns vividors plens de drets que, curiosament no ho diuen, els han concedit els que ara els estigmatitzen. Que continuïn jugant a aquesta espècie de ruleta russa del terror i de la por, que tot té un preu i el despertar d’una societat acomodada i passiva arribarà. Potser molt abans del que imaginem.

Al cap i a la fi, els polítics ens enganyen quan volem. Se’ls veu venir. Mentre, al món taurí, uns catalans es llancen, farts de promeses, a aconseguir 5000.000 firmes per aconseguir que la Festa sigui declarada Bé d’Interès Cultural i esquivar la prohibició catalana. La Federació d’Entitats Taurines de Catalunya la posarà en marxa. Ha de ser per això, per ser idea catalana, que molts de taurins la passen mitjà per alt. Cou que neixi d’aquí? Doncs seria una pena, però no veig massa opcions per comprendre tan pocs articles en alguns mitjans taurins. Temps al temps.

A esperar, no en queda cap altra. Tan a prop ja del Nadal, el Parlament, convertit en Portal de Betlem, està de trasllat de llogaters. Fora d’ell el que va arribar a ser un dels Reis, David Pérez, encara queden dos, Albert Rivera i Alicia Sánchez Camacho. Pel bé de tots, que tinguin millor final.

14 de desembre de 2010: ningú no va parlar de nosaltres… quan va passar el dia 29.

3 comentarios en “Ningú no va parlar de nosaltres…

  1. Según publica el diario La Voz de Barcelona el p p se abstendrá en la investidura con lo que Mas será presidente y habrá pactos en algunos puntos. En el p p de madrid nos han llevado al constitucional pero aqui la camacho empieza a flojear antes de tiempo. yo si estoi de acuerdo en que los políticos son unos mentirosos. ¡que cumplan lo prometido de que si no habia toros no habia ningun pacto!

  2. esta claro que el pp va a estar cerca de los taurino si no ¿gracias a quien esta en el constitucional? pues al PP y para la ILP ¿de quien son los votos con los que contamos? los del PP… ¿seguimos? lo que pasa es que ahora desde cataluña ya no se puede hacer mas politicamente hablando, lo que dijo la camacho es que si fueran decisibos para hacer govierno junto a CIU los toros estaban por delante antes de hacer govierno pero desgraciadamente no a sido asi y ahora depende de madrid no hay nada que reprochar al PP.

  3. politicos no fiarse de ninguno, yo voté con un voto que aparecio por internet que representaba al mundo del toro con una foto de jose tomas y con el simple echo de manifestar nuestro enfado, lo que teniamos que haber echo todos, aunque esta idea surgio demaseado tarde, pero ahí quedo eso, todos mucho antes de las elecciones pero luego????????? bueno ya veremos, pero a seguir con la lucha
    saludos
    pepe

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.