Programada la II Taula Rodona de l’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre

L’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre ha organitzat una segona edició de la Taula Rodona, que tractarà sobre la fonamental aportació de la ramaderia extensiva de brau en els ecosistemes.

La jornada tindrà lloc el proper diumenge, 9 de desembre, a l’auditori d’Amposta. En aquest acte hi participaran María Jesús Gualda, ramadera de El Añadío; Germán Garrote, doctor en biologia; Florent Lupi, president de l’Associació per a la Valorització de l’Ecosistema de Camarga i similars; Jean François Piles, ramader de brau, i serà moderat per Juan Pablo Artero.

El president de l’entitat de ramaders, Paco Palmer Margalef, considera que la defensa dels bous passa per mostrar la relació directa entre la criança del bou brau i la conservació d’ecosistemes. Els bous actuen també com a fixadors de la biodiversitat, tant de flora com de fauna, en un territori que és Reserva de la Biosfera.

Alguns dels projectes de l’associació estan relacionats amb la cultura, el turisme i la gastronomia. Per una banda, es pretén fomentar el turisme a les ramaderies millorant la senyalització i amb l’ajuda del Museu de les Terres de l’Ebre i altres organismes públics. Pel que fa a l’àmbit alimentari, a partir del 2019, hi haurà una línia de productes amb la carn del bou brau de les Terres de l’Ebre com a element principal. Alguns dels productes seran la cecina, el xoriç i el paté i estan valorant encara si vendran filets i cua de bou. Per últim, volen posar en marxa un projecte social adreçat a menors tutelats per tal d’integrar-los en la societat ebrenca.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.