Salvador Boix guanya el Premio de Hoy

Salvador Boix (Banyoles, 1958) ha carregat contra la prohibició de les corrides de toros a Catalunya durant la presentació del llibre “Toros si. Una defensa razonada “, una obra amb la qual ha guanyat el Premio de Hoy 2011. “Espero que aquest llibre serveixi per a la defensa de la tauromàquia”, va subratllar, que és músic professional i exerceix des de 2007 com apoderat de José Tomás.

A “Toros sí“, Salvador Boix presenta quins van ser, al seu parer, els veritables motius de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya i qui són els responsables que s’hagi arribat a aquesta situació. En aquest sentit, ha argumentat que “l’interès polític” ha prevalgut per dur a terme aquesta prohibició i aconseguir “esbiaixar un nexe cultural molt gran entre Catalunya i Espanya“, segons informa Europa Press.

En aquesta mateixa línia, va denunciar el “cinisme polític” i la “hipocresia” dels arguments en defensa dels animals i ha afegit que la prohibició de la corrides de toros és un atac a un “valor simbòlic”. “És una vergonya que als toreros i als aficionats ens titllin de maltractadors, sanguinaris i sàdics“, va assenyalar el mentor, per a qui prohibir els toros és un “atropellament contra la raó, la cultura i la convivència“.

Boix ha recordat que s’estan recollint signatures, com una iniciativa legislativa popular per intentar que el Congrés qualifiqui als toros com a Bé d’Interès Cultural amb caràcter retroactiu. Per això espera que el seu llibre serveixi per augmentar les signatures i també com “legat” en defensa de la tauromàquia, reclamant la vigència dels seus valors en la societat actual.

Els membres del jurat del Premi d’Avui van destacar “la qualitat i la valentia” d’aquest assaig, que es publicarà el proper 22 d’abril. “Els toros interessen a la gent per la seva goig espiritual“, va dir Boix, que també es considera un “ecologista al qual ningú pot donar lliçons de com cuidar millor el planeta“. Amb un encès entusiasme, Boix va defensar a Las Ventas la Festa dels toros i va explicar que el seu llibre és un “homenatge sincer als que toregen pel món”.

En aquest sentit, va anunciar que el destre José Tomás és present en aquestes pàgines, ja que la seva obra està inspirada en “les experiències viscudes al seu costat“. Salvador Boix va explicar que el torero ja és al camp, amb permís dels metges, i va assenyalar que es troba “molt millor” després de deu mesos d’esforç i de treball.

Preguntat per la possibilitat de reduir l’IVA en les corrides de toros, Boix va reconèixer beneficiaria “molt al sector” i assegura que no entén per què el llibre paga un IVA reduït i els toros un 18%, quan tots dos són béns culturals.

La decisió del premi, dotat amb 60. 000 euros i concedit per l’editorial Temas de Hoy, es va donar a conèixer un acte celebrat a Las Ventas. El jurat del guardó va estar format per Santiago Dexeus, director de la Càtedra d’Investigació en Obstetrícia i Ginecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); l’historiador Fernando García de Cortázar, l’escriptora i periodista Navitel Preciado, i l’economista Fernando Trías de Bes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.