Salvador Boix: “José Tomás tornarà a torejar a Barcelona”

Salvador Boix, periodista, escriptor, músic, per descomptat català i apoderat de José Tomás, ha declarat al programa Así son las mañanas de la Cadena Cope que “si segueix havent-hi toros a Catalunya i José Tomás segueix en actiu, José Tomás torejarà a Barcelona”. Respecte a la desitjada reaparició del torero de Galapagar després de la seva gravíssima banyada de Aguascalientes, Boix afirma el següent: “No hem planificat res, som conscients de les expectatives que hi ha, però han estat deu mesos de molta tensió i no és moment d’especular on serà”.

És coneixedor de la repercussió de tot el que fa, però intenta abstreure’s i cenyir-se al que és la seva preparació i la seva recuperació física en aquests moments”, afirma Boix. “José Tomás és conscient que s’està recuperant d’una banyada molt greu i el seu desig és tornar a torejar, recuperar-se i preparar-se per tornar a torejar”.

A més, Salvador Boix també ha visitat aquest matí el programa Así son las mañanas de Cope, presentat per Ernesto Sáenz de Buruaga, on ha confirmat que “José Tomás està ja torejant en el camp i aquí seguim. És un gran pas després de mesos apartat del camp i estem en aquest punt del procés. Les coses van bé però cal anar a poc a poc”.

Boix també s’ha referit a la seva recentment premiada obra Toros sí. Una defensa razonada: “Crec que ha estat un bon moment per argumentar i defensar-nos contra els atacs i per defensar la Festa des dels valors de la Tauromàquia. Aquest premi ho prenc com un altaveu en defensa dels toros”. Defineix la prohibició catalana com “un tràngol molt dolorós. Jo que he anat als toros a la Monumental de Barcelona amb el meu avi, amb el meu pare, amb els meus germans…. és dur i indignant el que ha passat amb la prohibició. D’altra banda, jo crec que el de Catalunya no es repetirà en un altre lloc d’Espanya, perquè els arguments que han donat els contraris a la Festa són tan febles i pesen tan poc respecte als valors que aporta la Tauromàquia que només es podria repetir si també intervinguessin altres factors com la política. A Catalunya hem estat víctimes d’una pantomima política”.

Finalment, Boix s’ha referit a l’imminent futur de la Festa dels toros a Catalunya: “No m’ho puc creure, ni jo ni els afeccionats que aquesta sigui l’última temporada a Barcelona. Tanta gent que ha descobert en els últims anys la Festa veient a José Tomás… Jo espero que ocorri un miracle. L’única esperança és que el Tribunal Constitucional declari inconstitucional la llei”.

Escolta l’entrevista sencera de Ernesto Saenz de Buruaga a Salvador Boix:

Foto: www.cope.es

2 comentarios en “Salvador Boix: “José Tomás tornarà a torejar a Barcelona”

  1. Comentarios –
    14/febrero/2017 a las 0:30
    Juan España “Españita”
    Ahora salvador te quieres dar golpes de pecho cuando tú eres tan culpable como el. Te voy a recordar que yo organicé todas las salidas a hombros por las calles de Barcelona y que en la última tarde hable personalmente con el Maestro José Tomás para que saliera a hombros junto a Juan Mora y Serafín Marín y mandaste montar un dispositivo insólito y jamás visto. Diste orden a los monosabios para que no quitasen el peto a los Caballos de picar y mandaste subir a dos picadores para que la gente pensara que ibais a pedir el sobrero con la sola intención de montar un dispositivo con los moscos de escuadra que fabricaron un embudo humano de agentes para que el maestro fuese directo a la furgoneta y no lo paseásemos por las calles de Barcelona asta el hote. Una auténtica vergüenza de no querer defender el toreo. Esto está como está por culpa de todos los grandes ( Figuras, Empresarios, Ganaderos y Cuadrillas de las figuras ) NO TIENEN EL VALOR DE PARAR NI UNA SOLA FERIA PARA ARREGLAR LOS PROBLEMAS DE LA FIESTA. A si que ahora apechugar con lo que todos ustedes habéis permitido durante muchísimos años. Todo esto te lo digo con todo el respeto y desde el cariño pero yo y otro nos hemos dejado la salud y la vida para que gente como ustedes ahora no seáis capaces de defender esto con agallas. Un saludo.-

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.