Barcelona mira a Istres

Catalunya va tornar a mirar a França, o al revés també, el dissabte passat 2 de març gràcies a la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya (FETC).

A la seva seu es va presentar la fira taurina d’Istres, amb els seus dos màxims responsables: Bernard Marsella i César Pérez en un acte conduït per Paco March. També hi va ser present el noveller Maxime Solera, que està anunciat a la novellada d’aquest any.

Els empresaris van explicar els motius dels cartells de les tres corrides i del de la novellada. Com van comentar, tots ells estan fets amb un perquè per tal d’allunyar-se de la vulgaritat.

“La belle histoire”: Adrien Salenc rebrà l’alternativa de mans de El Juli amb presència de Roca Rey. El nom de la corrida es deu a que el francès ha sigut alumne de la Fundación El Juli durant varies temporades i el padrí serà el seu mestre. Els toros de la cerimònia seran de Zalduendo.

“Les héros”: el mà a mà de dos herois amb una corrida imponent del Cura de Valverde. Octavio Chacón i Javier Cortés estan anunciats a la fira ja que com van explicar els empresaris “s’ha d’escoltar als aficionats”. Repeteixen els del Cura després d’una bona corrida la temporada anterior.

“Le Mexique”: primera corrida Charra a Istres amb tres toreros importants a Mèxic com Enrique Ponce, Sebastian Castella i Luis David Adame. Es lidiaran toros de Victoriano del Río, que debutarà a Istres. La idea inicial era portar des de Mèxic una corrida de San Miguel de Mimiahuapan, fet que no s’ha pogut produir per temes burocràtics. Els toreros canviaran el vestit de torejar habitual per un de charro i la corrida estarà amenitzada per uns mariachis.

“Camino hacia la México”: Novellada de Philippe Cuillé per Maxime Solera, 3 orelles i triomfador de la novellada de l’agost a Istres; Cristian Pérez, porta gran a la fira 2018; Carlos Olsina, noveller de Béziers; Héctor Gutiérrez, noveller mexicà punter; Alfonso Ortiz, líder de l’escalafó la temporada passada i El Rafi, porta gran a la novellada de l’agost Istres. Els sis novellers lluitaran per aconseguir el premi d’aquesta novellada: torejar a la Monumental de México.

La fira d’enguany tindrà una corrida menys ja que “no podem saturar a l’aficionat” va justificar Marsella. Van assegurar que cada any és més difícil de dur a terme la fira d’Istres ja que “no pot reaparèixer Joselito cada any, som víctimes del nostre propi èxit”. La pintura que il·lustra el cartell, no és una fotografía, és del pintor Christian Gaillard, mort poc després d’acabar l’obra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.