Ciutadans i PP demanaran una moratòria a causa de la crisi econòmica de la Generalitat

Partit Popular de Catalunya  i Ciutadans, les dues formacions polítiques que van mostrar el seu suport a la causa taurina catalana, pretenen acollir-se a la precària situació econòmica de la Generalitat per evitar l’entrada en vigor de la prohibició l’1 de gener de 2012, aprovada amb els vots majoritaris d’ERC, IC-V i CiU.

El diputat popular Rafael Luna registrarà avui una sèrie de preguntes al president Artur Mas, amb les que pretén aconseguir una moratòria. Entre elles, Luna vol saber si el Govern català ha quantificat el cost de la prohibició, xifrat en més 300 milions d’euros, i si es veurà reflectit als pressupostos. També preguntarà per l’impacte econòmic per al sector i si preveu indemnitzar als afectats, tal com estableix la llei que pretén prohibir els toros a Catalunya a partir de 2012.

La Generalitat vol intentar rebaixar el dèficit del 3,9 a l’1,3, per la qual cosa el PP considera que frenant la prohibició dels toros s’ajudaria a aquesta rebaixa. D’aquesta manera, una moratòria també suposaria esperar a la fallada del Tribunal Constitucional sobre aquesta prohibició. A més, la llei que prohibeix els toros fixa en la Disposició Addicional Primera que el Govern ha de determinar les compensacions econòmiques abans de juny de 2012.

Per la seva banda, Ciutadans també pretén presentar mesures per aconseguir una moratòria en l’aplicació de la llei. Així, la formació presidida per Albert Rivera, està preparant una proposta perquè es paralitzi la prohibició al·legant que la situació financera de la Generalitat no aconsella la seva entrada en vigor, ja que augmentaria les despeses de l’administració catalana.

 

 

 

 

2 comentarios en “Ciutadans i PP demanaran una moratòria a causa de la crisi econòmica de la Generalitat

  1. Una vez mas el PP dando la cara cuando hay que darla y no haciendo brindis al sol como otros (PSC y PSOE) para aquellas personas que desconfiaban y pensaban que defendian los toros por pre-campaña, aquí una muestra de su compromiso con la fiesta gracias a ellos está en el constitucional y ahora junto a Ciutadans haciendo fuerza en el parlament, GRACIAS PP y C´s.

  2. A veure si aquests polítics es posen a treballar de veritat pels toros a la nostra terra. i els dels pp van als toros de jaen i aqui van tots aquests també? Si us plau, que no agafin els toros una altra vegada ara que s’acosten eleccions. cap partit, que consti.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.