Comunicat de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre vol informar que avui, el Parlament de Catalunya, s’ha pronunciat a favor de seguir amb la tramitació de la Proposició de Llei presentada per En Comú Podem i la Cup per modificar la Llei 34/2010 d’1 d’octubre i eliminar del seu articulat, les modalitats de bous embolats, bous capllaçats i bous a la platja.

Des de l’Agrupació volem agrair als grups parlamentaris de PP, VOX i Ciutadans per demostrar una vegada més que estan al costat de la festa, cultura i tradició dels bous. Aquest agraïment també el fem extensible als alcaldes i representants polítics de territori, per estar una vegada més al costat de la festa dels bous, tot i que malauradament, es torna a demostrar que això no es suficient més enllà del nostre territori.

Us informem que la nostra entitat posarà en marxa tots els mecanismes jurídics que siguin
possibles, ja que entenem que aquesta decisió parlamentaria atenta contra la sentència del TC de l’any 2016 i recordem que el Parlament de Catalunya pot regular i modificar aspectes de la llei que regula els correbous, però en cap cas pot prohibir o eliminar qualsevol expressió de la Tauromàquia Popular i Tradicional.

En la votació d’avui al Parlament de Catalunya no es prohibeix de moment, cap modalitat, només ha estat el tret d’inici a un tràmit parlamentari que donarà pas una sèrie de compareixences a favor i en contra de les festes amb bous i que esteu ben segurs que ho treballarem i defensarem fins a la votació final quan sigui el moment.

Volem fer una crida a totes les penyes, comissions i aficionats a que participeu de l’Assemblea General Ordinària que convocarem properament per al dia 17 de novembre de 2023, a la població de l’Aldea i que aprofitarem per donar-vos més informació de l’actualitat i la ruta a seguir.

Agraïm totes les mostres de suport que ens han arribat des de totes les Comunitats Autònomes, alhora que també volem informar-vos que estem preparant un acte unitari, aquí a les nostres terres, amb la Plataforma para la Defensa de la Tauromàquia Popular y Tradicional, on per suposat tots hi podreu participar.

Amposta, 25 d’octubre del 2023