Nota de premsa de la FETC en defensa dels bous a les Terres de l’Ebre

La Federació d’Entitats Taurines de Catalunya  (FETC) ha compartit una nota de premsa en suport a la tauromàquia a les Terres de l’Ebre i en rebuig a la moció antitaurina presentada per En Comú Podem i la CUP.

Nota de premsa:

Des de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya volem mostrar de forma pública el nostre rebuig a la moció antitaurina que es debatrà aquesta setmana al Parlament de Catalunya, amb la que es pretén prohibir certes modalitats de Bous al Carrer.

Aquesta moció, la qual és presentada per dos grups polítics minoritaris al Parlament, pretén, un cop més, prohibir una de les activitats més arrelades a la nostra terra, i que forma part de la nostra tradició, història, i identitat catalana i mediterrània. La cultura és del poble, de la gent, i això ho han de tenir ben present els nostres representants polítics. A més, aquestes són activitats amb una estricta regulació normativa que les diferents penyes que les organitzen i els ciutadans que hi participen han de seguir, i poden ser consultades per qualsevol que així ho requereixi.

La Federació d’Entitats Taurines de Catalunya volem, també, mostrar el nostre suport de forma pública a la Agrupació De Penyes i Comissions Taurines de les Terres de L’Ebre, qui porta de forma brillant el lideratge en la defensa dels Bous al Carrer. A més, des de la Federació, ja estem treballant, tant de forma individual com conjunta amb d’altres organitzacions, per fer que aquesta moció sigui rebutjada, i en cas que no fos així, revertir- la.

Finalment, instem als diferents grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya a que rebutgin aquesta moció, ja que, tal i com hem explicat abans, atenta contra la tradició, història, cultura, identitat i llibertat dels ciutadans de Catalunya. A més d’anar en contra de Llei 18/2013, de regulació de la Tauromàquia com a Patrimoni Cultural, llei sorgida d’una ILP impulsada per la nostra Federació, i per tant, promoguda pels ciutadans de Catalunya.

Federació d’Entitats Taurines de Catalunya

Barcelona, 23 d’octubre de 2023