La Lleida taurina

Pot ser la província de Lleida es la que menys activitat taurina, però si que es cert que durant la primera meitat del segle XX es quan més ambient taurí es va viure a la ciutat i a la província. Destaquen sobretot els espectacles comicotaurins protagonitzats pel ja conegut Carmelo Tusquellas. El propi Carmelo Tusquellas va torejar vestit de torero, abans de popularitzar el mític personatge del Charlot torero, va ser quan els cartells l’anunciaven com “Relojero” i va actuar amb Daniel Martinez “Pinero”.

Al voltant dels anys 30, l’empresari Pedro Vivancos es va establir a la ciutat de Lleida, i va organitzar un munt de corregudes de toros, en les que va comptar amb figures de l’època com Vicente Barrera, Fermín Espinosa “Armillita”,  Nicanor Villalta, Vicente Pastor, “Pedrucho”, etc.  Anys mes tard, al maig de 1964 es va organitzar un cicle d’espectacles taurins el 7, l’11 i el 17.

Una dada rellevant i molt important a la historia taurina de la ciutat, va ser que el 10 de maig de 1970, va debutar amb picadors, el gran torero Julio Robles, ho va fer amb bous de la ramaderia María Lourdes Martin Perez- Tabernero, acompanyat pels joves Paco Nuñez i Avelino de la Fuente.

A més es te constància de la celebració d’actes taurins en pobles de la província del Segrià, com Tàrrega, Almacelles, Cervera o Balaguer.

Un comentario en “La Lleida taurina

  1. Tinc entes, ja que he llegit al programa de festes de Lleida de l’any 1966 i a la Vanguardia del dia 16 d’abril de 1969 que per aquells anys a Lleida hi havia una plaça portatil, pero la fotografia aqui exposada es d’una plaça de pedra. Dieu que “Pedro Vivancos es va establir a la ciutat de Lleida, i va organitzar un munt de corregudes de toros”. Jo em figuro que tot aixo fou a la plaça de la imatge.

    Ja que no especifiqueu anys exactes, si ho sabeu, podrieu dir en quin any es va fundar aquesta plaça de la ciutat de Lleida? Si sabeus mes informacio d’aquesta, millor.

    Ja repeteixo que jo no em refereixo a la portatil dels anys ’60. Gracies.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *