Els toreros queden fora de les indemnitzacions de la Generalitat

Després que dotze matadors de toros haguessin reclamat compensacions econòmiques per la prohibició taurina a la Generalitat de Catalunya, aquesta ja ha informat que no hi haurà un sol euro per a aquest col·lectiu. Aquesta decisió l’ha pres l’executiu català després de rebre un dictamen encarregat a la comissió jurídica assessora, òrgan consultiu de l’Administració catalana.

Segons la comissió, “no tenen dret a rebre cap compensació econòmica”, ja que són professionals que poden desenvolupar la seva activitat a qualsevol altre territori, deixant resolta, d’aquesta manera, la via administrativa. Una decisió que ja ha estat comunicada als afectats, després que la Conselleria d’Economia desestimarà a l’estiu les peticions d’aquest col·lectiu, que havien tornat a presentar més documents després de conèixer aquest primer rebuig.

No afecta, en cap cas, al lliure exercici de la seva activitat tant en la resta de l’Estat com a qualsevol altre país on les corregudes estiguin autoritzades”. Així resa l’informe jurídic, que estableix que la normativa solament veta la pràctica de la Festa a Catalunya, argument que s’oposa a la petició feta pels toreros, que argumentaven el seu dret a percebre la indemnització pel fet que no podrien tornar a torejar en una plaça com la Monumental de Barcelona.

La Generalitat pretén, amb una faena de aliño, treure d’enmig qualsevol problema que pugui entorpir la seva tremenda croada antitaurina. D’aquesta forma, i a l’espera d’algun obligat moviment per part del grup de toreros, encara queden per dictaminar altres peticions d’indemnització, com són les de la casa Balañá i Funciones Taurinas, propietària i gerents de la Monumental, respectivament. A aquestes dues, també s’unirien les presentades per algunes empreses de transport de toros de lidia i de publicitat, també damnificades per la prohibició.

3 comentarios en “Els toreros queden fora de les indemnitzacions de la Generalitat

  1. Era d’esperar el que es diu des de la Conselleria d’Economia, hem de recordar que des de CiU es deia que la indemnització seria d’uns milers d’euros, i que són ells els que l’han de calcular.

    La mateixa Conselleria ja va dir a les empreses de transport de bestiar i a les ramaderies que no tenien dret a percebre cap indemnització per la mateixa causa que els ha dit als toreros.

    Una dita castellana diu: “cuando veas las barbas de tu vecino pelar pon las tuyas a remojar”. Que estiguin atents Matilla i Balañá perquè em temo que la indemnització serà mínima (perquè es quedarien amb la plaça per organitzar altres espectacles), si es que tenen dret, perquè també es poden dedicar a organitzar curses de braus en les places que tenen fora de Catalunya.

    Si els profesionals taurins tinguesin una mica d’orgull aquest tema acabaria als tribunals on si que se’ls reconeixeria el dret a rebre indemnització, perquè amb la prohibició tots els profesionals habituals a la Monumental perden una part de la seva facturació. Però em temo que aquesta gent no durà el tema a la justicia ordinaria, com haurien de fer.

  2. Ellos quieren el derecho a decidir y yo quiero mi derecho a elegir, aunque ese ya me lo habeis quitado… DE MOMENTO

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.