Ha mort Jaume Josa

Aquest matí ha mort Jaume Josa i Llorca, investigador de la Institució Milà i Fontanals (Consell Superior d’Investigacions Científiques) de Barcelona i, com no, gran aficionat i defensor de la festa dels toros. Josa, que comptava amb 67 anys d’edat, abonat del tendido 2 de la Monumental, no ha pogut superar una llarga malaltia.

Com actiu defensor en l’última etapa taurina de Barcelona, Josa va ser un dels ponents al Parlament de Catalunya per defensar les corrides de toros a Catalunya durant el procés de la ILP abolicionista. Uns mesos abans, també va formar part, juntament amb el cantant Jaume Sisa, l’escriptora Natàlia Molero i Luis Corrales, de la presentació de “El Manifest de la Mercè per la Llibertat“, el desembre del 2009.

El científic del CSIC havia decidit donar el seu cos a la ciència, per la qual cosa no es realitzarà l’enterrament.

Un dia de dol per l’afició catalana. Tot l’equip de vadebraus.com expressa el seu més sentit condol a tots els seus familiars.

Descansi en pau.

12 comentarios en “Ha mort Jaume Josa

 1. Lleno hasta la bandera para su funeral, como correspondía a un gentlemen torero como fue Jaume. Ha sido un privilegio ser amigo suyo

 2. Jaume josa fue amigo mio y tambien del Museo del vino els Cups de Móntbrió del Camp,hizo muchas aportaciones a dicho museo, y además de ser un caballero en toda la extensión de la palabra, era un buen cliente,me dijo lo que le pasaba, con aquel porte,de un hombre vivido,me regaló este pasado Verano una mayolica tremenda donde un payes dice, Silencio el vino duerme. Silencio para Ud sr josa descanse en paz, y gracias de su amigo Roger Boada director.

 3. Desde L´Hospitalet el barrio de Sant Josep, un recuerdo, fui alumna de tus padres y a ti como compañero y después por diferentes cosas de la vida, tuvimos bastante relación comercial.Que descanses en paz.

 4. No et vull ni puc dir adéu, Jaume, amic estimat. Sempre et duré al cor, sempre i sempre seguirem rient i conversant. Hi seràs allà al meu horitzó en una barca de mariner.

 5. Faricle: gracias por la aclaración. Efectivamente, el funeral es a las seis de la tarde. Perdón por el error. Rectificado queda.

 6. No he tingut temps de fer-te l’abraçada que et vaig prometre. Te l’envio amb una revolada de verònica.
  Ah, i un petó molt fort, Jaume estimat!

 7. Nunca olvidaré al Sr. Josa y su manera magistral de defender los toros en el Parlament.Darwin ya lo tenía bien claro.Un abrazo a la familia y amigos.Descanse en paz.

 8. Vaig conèixer precissament al Sr. Josa al Parlament de Catalunya i després ens vam veure vàries vegades a la Monunental. No se m’oblidarà la cara de pena que feia el dia de la ignominosa (i democràtica) votació que prohibia uns bous (no els que donen vots) al nostre país. Per persones com ell i d’altres crec que val la pena continuar lluitant per poder tornar a veure una corrida de toros a casa nostra. Una llàstima que no ho hagi pogut veure amb els seus propis ulls.
  Descansi en pau.
  Sit tibi terra levis.

 9. El funeral per Jaume Josa serà dimecres que ve a l’Església de la Concepció, al carrer Aragó, 299, a dos quarts de vuit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.