Jérez del Marquesado rendeix homenatge al banderiller Mariano Alarcón

Mariano Alarcón, banderiller mort a la Monumental de Barcelona el 5 d’octubre de 1952 a causa d’una cornada del toro Negroso, del ferro de Félix Moreno Ardanuy, va ser homenatjat el passat divendres, 4 de novembre, a Jérez del Marquesado (Granada), la seva ciutat natal.

L’acte organitzat de forma conjunta per l’Ajuntament de la localitat, el Capítulo de Granada de la Fundación Toro de Lidia i la Casa de Granada a Barcelona, va consistir en un col•loqui entre José María Alarcón, fill del torero, i David García Trigueros, de la Fundación Toro de Lidia. El periodista i director del programa de radio Tendido 5, va recordar la figura del seu pare. Alarcón va ser un torero de plata modest que va actuar en nombroses places catalanes i del sud de França. Compaginava la seva activitat taurina amb la professió de polidor de metalls a un taller de Barcelona.

Per acabar es va destapar una placa commemorativa a la Plaça del Molino, a costat de la porta que serveix com a toril quan cada mes de setembre des de fa més d’un segle s’instal•len talanqueras per celebrar espectacles taurins. També va sonar el pasdoble Mariano Alarcón compost per David Torres Fernández.