La Federació i la Fundación, juntes a Madrid davant del Contitucional

La Fundación del Toro de Lidia (FTL) presentarà aquest dimecres davant el Tribunal Constitucional els milers de cartes que exigeixen una immediata sentència sobre la prohibició catalana. Una recollida duta a terme per tot el territori espanyol durant diversos mesos i que va culminar el passat 31 d’agost.

A la cita, prevista a les dotze del migdia, hi acudirà una representació de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya (FETC). El president, Paco March, i l’advocat de la FETC  i matador de toros, Ángel Lería (també hi acudirà el director de l‘Escola Taurina de Catalunya, Manuel Salmerón) acompanyaran a la FTL en la roda de premsa posterior representant a les entitats taurines catalanes. Sens dubte, l’afició catalana és la principal damnificada de la demora de gairebé sis anys en la sentència, ja que tot sembla indicar que, excepte sorpresa d’última hora, tampoc serà aquest setembre el mes triat per l’alt Tribunal per posar fi a la llei abolicionista del Parlament.

Amb aquesta acció, la FTL, gràcies al compromís de moltíssims aficionats i també professionals, tornarà a posar de manifest que durant la dura travessia que està resultant l’espera, se segueix anhelant la resolució. Recordem que el proper mes d’octubre, es compliran sis anys des que el Partit Popular va presentar el recurs al Constitucional.

Sens dubte, un temps més que suficient perquè la situació estigués resolta. A més, tot fa indicar que la resolució serà favorable a la llibertat de l’afició catalana, recolzada per la declaració, al novembre de 2013, de la Tauromàquia com a Patrimoni Històric Cultural, màxim rang que atorga l’ordenament jurídic nacional per a un bé immaterial, fruit de la ILP promoguda des de la FETC. De pas, moltes altres ciutats en ple atac polític/animalista, es veurien protegides davant qualsevol intent de prohibició.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.