La gravisima banyada de Michelin

Arrel de les banyades dels nostres Serafin i Omar, volem recordar un fet desagradable que va passar a La Monumental i que reflecteix, la duresa i la veritat de la tauromàquia. Va ser  el 2 de maig de 1965,  en un tarda en la que van intervenir Antonio Borrero “Chamaco”, Paco Camino i Santiago Martín “El Vití”. El cinquè toro de nom Vanidoso que lluïa divisa de Salamanca de Vicente Charro va agafar de molta gravetat a l’excepcional banderiller Agustín Díaz “Michelin” que es disposava a col·locar al toro en sort durant el terç de banderilles. Les quadrilles van saltar ràpidament al rodo davant la magnitud del contratemps percebent la gravetat de la banyada. El propi Chamaco va haver de taponar-li la ferida amb les seves pròpies mans, ja que sagnava abundantment. A l’infermeria l’eminent cirurgià Cesar Olivé Millet li va fer una resecció de la part lesionada d’uns 10 o 15 centímetres i li va col·locar un empelt amb la cinta de tefló ( va ser el primer empelt implantat a un torero).

Ja a la clínica, quan Michelin es va despertar de l’anestèsia estava convençut de que li havien amputat la cama, però el doctor Millet, va portar un mirall per demostrar-li que seguia mantenint les dues cames, després d’una intervenció miraculosa.

La intervenció va durar al voltant de dues hores, i l’eminent cirurgia no només va salvar la cama del torero, sinó que va aconseguir que pogués fer vida normal. Fins i tot poc temps després Michelín va tornar a torejar, malgrat desobeir les ordres del doctor Olivé Millet que li aconsellava que abandonés la professió. Al costat de Paco Camino va reaparèixer a Pamplona durant els sanfermines i poc després es va retirar definitivament de la professió, torejant per darrera vegada a la plaça de Màlaga.

A la imatge podem veure a Agustín Díaz “Michelin” al costat de la seva dona, a l’habitació de  la clínica Olive Gumá de Barcelona, després de la operació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.