La Presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, rep en audiència a representants del món taurí de l’illa

Dies enrere la Presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, va rebre a diferents representants del món taurí de l’illa, amb els quals va debatre sobre la situació d’aquest colectiu amb tradició taurina a la nostra Comunitat Autònoma.
A la reunió van assistir representants dels diferents sectors taurins de l’illa: presidents de les diferents associacions i penyes taurines, escriptors i crítics taurins, toreros, ramaders i aficionats.
En aquesta reunió els allà presents van dialogar amb la Presidenta per sol.licitar drets. Entre ells que es derrogui la llei aprovada el 1992 i que prohibeix celebrar espectacles taurins en places portàtils, així com el decret que prohibeix l’entrada dels menors de 16 anys als toros i la declaració com Bé d’Interès Cultural a la Comunitat Autònoma Balear, a més de demanar que les manifestacions antitaurines es concentrin respectant els 500m estipulats, evitant així l’haver de suportar insults i/o agressions.
És convenient destacar que de les esmentades peticions no només sortiria beneficiada l’illa de Mallorca sinó que es tracta d’una sol·licitud realitzada a nivell autònom podent així beneficiar-se les illes de Menorca i Eivissa on antany se celebraven festejos i que a més disposaven de places de bous.
María Salom, que es va reconèixer com aficionada taurina, va complir amb aquesta audiència una promesa electoral tras la que es va comprometre a treballar perquè les reivindicacions dels taurins balears es compleixin.

Foto: Tolo Payeras (El Mundo)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.