Mor el torero català Abelardo Vergara

El matador de toros Abelardo Vergara moria dilluns passat a Albacete als 74 anys d’edat. En el Tanatori Municipal d’Albacete va tenir lloc el dimarts el seu comiat, a la qual van acudir diferents personalitats del món del toro, a més de familiars i amics.

Abelardo va néixer al barri de Sarrià de Barcelona el 8 de desembre de 1937 encara que posteriorment es va traslladar a Albacete amb sol tres anys d’edat. I és a la capital manxega on vesteix el seu primer vestit de torero en un festeig de promoció el 6 de juny de 1954, en el qual talla tres orelles compartint cartell amb Mancheguito. Va debutar amb picadors a Aranjuez, el 10 de juny de 1956 al costat de José Luis Lozano i Luis Segura, davant de novells de Tabernero de Paz.

En la Monumental de Barcelona es va fer matador de toros el 15 de maig de 1958. Julio Aparicio, en presència de

Torejant al natural en una de les seves tardes en la Monumental.

Chamaco, li va cedir el toro Barquero, de la ramaderia de Baltasar Ibán. El següent any, concretament el 5 d’abril, s’anunciava a Madrid per confirmar la seva alternativa. La banyada que va rebre en el seu primer toro, va posposar fins al dia 19 del mateix mes la confirmació. En aquesta ocasió, completaven el cartell Marcos de Celis i Solanito, amb toros d’Arturo Sánchez. El toro de la cerimònia s’anomenava Dormilón.

Va estar en actiu fins al 1965, moment en el qual decideix canviar les places de toros pels casinos. Vergara es va fer crupier i amb els diners que va guanyar en el seu nou ofici es va dedicar a negocis de l’hostaleria. I a Barcelona, abans de decidir dedicar-se al món dels toros, va treballar en una fàbrica de corretges al carrer de Mallorca, en el número 547.

Abelardo Vergara i la Monumental van tenir una estreta relació. Don Pedro Balañá va cuidar molt a aquell noveller, fins al punt que va arribar a torejar deu novellades consecutives. El mateix destre confessava ser aquesta la plaça on més a gust es va sentir.

Des de vadebraus enviem el nostre més sentit condol als seus familiars i amics. Descansi en pau.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.