Neix “Emboladores del Delta”, la primera colla femenina de Catalunya

Un grup de setze dones majoritariament de les Terres de l’Ebre i alguna dels pobles del nord de la Comunitat Valenciana han decidit agrupar-se per formar la primera colla federada d’emboladores de Catalunya.

Sota el nom “Emboladores del Delta” lluitaran per fer-se un lloc en les festes populars del territori i demostrar que amb sacrifici i dedicació poden realitzar les mateixes tasques que les colles masculines.

El grup està format per dones d’entre 20 i 45 anys, amb professions i idiologies diferents, però amb el mateix amor per la festa dels bous i les mateixes ganes de viure la festa des de dins. Per davant els queda un intens període d’aprenentatge ja que encara que la majoria ja havia embolat i participat en festes taurines, algunes integrants de la colla no s’han posat mai davant d’un toro.

La crisis sanitària de la Covid-19 ha obligat a aplaçar les primeres embolades que tenien programades per aquest any. Des de la colla, esperen que es puguin posposar per l’any que ve i per altra banda, que puguin sortir nous compromisos després de la bona acollida que ha tingut la seva presentación a les xarxes socials.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.