Felicitació de 1986

Re buscant a l’antic arxiu de fotografies he trobat una felicitació de Nadal de l’any 1986. Una felicitació que te gairebé un quart de segle, de qui llavors era un nen torero criat a Barcelona, avui s’ha convertit en un matador de toros consagrat.

En la fotografia el nen té 11 anys i vivia a Viladecans amb la seva família, tot i que va néixer al barri de la Macarena de Sevilla el 9 de febrer de 1975. A Catalunya va descobrir el món dels toros i a Caldes de Montbui va debutar el mateix any de la felicitació. Com a noveller va debutar amb els picadors a la plaça de Girona el 24 de juny de 1991. La alternativa però, la va rebre a la plaça de toros d’Avila, l’11 d’abril de 1999, de mans de Manuel Diaz “El Cordobés”. Amb poques actuacions com a matador, va viatjar a Mèxic i va triomfar de manera inusitada, va guanyar les portes grans de places importants com a Juriquílla, Tijuana, Guanajuato, Monterrey o La Monumental plaza Mexico. Des de llavors es un torero fixe a les places importants del continent americà.

A Barcelona es un torero molt estimat, tant per les arrels que va fer de jove com pels seus triomfs a La Monumental. La primera Porta Gran de La Monumental, la va guanyar el 25 de juliol de 2004, però altres més recents, es recorden la del 2 d’agost de 2009 que va superar de manera estoica a uns toros impressionants de La Virgen María o el darrer aquesta mateixa temporada, quan va sortir per la Porta Gran acompanyant a Serafin Marin el 16 de maig, tots dos envoltats amb La Senyera.

Segur que ja saps de qui parlem, però la pista definitiva es que de petit l’anomenaven “El Macareno”.

Si, d’aquesta manera tan singular, el torero Antonio Barrera felicitava el Nadal de 1986.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.