La ILP ja està al Congrés

La ILP ja és al Congrés dels Diputats. El passat dijous, dia 17 de febrer, la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya es va desplaçar fins a Madrid i va registrar la sol.licitud d’obertura per poder iniciar la recollida de les 500.000 signatures. Aquesta iniciativa legislativa popular pretén aconseguir la derogació de la prohibició dels toros a Catalunya, aprovada el 28 de juliol pel Parlament, al mateix temps que blindar la Festa dels toros al territori espanyol, declarant-la Bé d’Interès Cultural. 

A més, també es demana que els menors de 14 anys puguin assistir a les corrides de toros a Catalunya, una llei també aprovada per la Generalitat des de fa diversos anys.

Aproximadament en 15 dies, el Congrés donarà llum verda a l’inici de recollida de signatures, previst per a principis del mes de març, abans que comenci la fira de Falles. A partir d’aquest moment, es disposarà de nou mesos per presentar aquest mínim de 500.000 signatures perquè sigui admesa a tràmit.

Al mateix temps, la Federació taurina catalana ha fet arribar el següent comunicat de premsa a tots els mitjans de comunicació:

“Volem explicar a tots els mitjans i tots els aficionats, la motivació d’atorgar en aquesta edició, els tradicionals Premis Pere Balañá Espinós, a persones o institucions íntegrament de Catalunya.

Aquest any, l’entitat, ha decidit no oferir el tradicional sopar de gala, per entendre que les circumstàncies no són les adequades i si, en canvi, organitzar un sopar de treball. Es pretén una trobada de tots els aficionats i representants de totes les Federacions d’Espanya per donar inici oficial a la recollida de les 500.000 signatures necessàries, perquè la ILP pugui passar a tramitar al Congrés dels Diputats. Al seu torn, aprofitar l’acte per seguir demanant la col.laboració de l’aficionat perquè es faci fedatari.

Hem volgut premiar en l’edició d’aquest any, a diferents persones i mitjans de la nostra terra, que han aguantat estoicament el dur cop de la prohibició i que estan al peu del canó en aquesta dura travessia del desert. El nostre objectiu fonamental és el de solucionar el problema tant de Catalunya com de tot Espanya perquè mai més es puguin produir situacions que signifiquin un punyalet per a la nostra Festa.

Tot això no impedeix, que agraïm i reconeguem públicament la tasca de tots aquells que s’han bolcat d’una manera o d’una altra amb aquesta causa. En especial els mitjans de comunicació, especialitzats o no, que han defensat incansablement que qualsevol ciutadà espanyol pugui tenir la llibertat d’anar a una plaça de toros a tot Espanya. Per a tots ells, el nostre reconeixement, la nostra gratitud i la nostra més humil petició que segueixin donant suport a aquesta ILP que és en definitiva, bona per a tots.

Finalment, lamentem que persones o institucions que podien merèixer aquest guardó s’hagin pogut sentir molestes per no figurar en els premis. Demanem, de tota manera, la seva comprensió. Tant de bo que, el proper any, puguem tenir cent premis per a tots i bon humor per celebrar-ho i, una vegada més, demanem que prevalgui la unió de tots, per treure aquesta empresa endavant.”

 

 

 

Un comentario en “La ILP ja està al Congrés

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.