L’últim ball de Raúl Felices

La fira de Nájera (La Rioja) va ser l’escollida pel propi Raúl Felices per posar punt i final a la seva trajectòria taurina, iniciada com a jonegaire l’any 1984.

Felices va debutar de llums el 4 de maig de 1986 a Santa Maria de Barberà (Barcelona), a la part seriosa de l’espectacle còmic taurí musical Los Calderones y Carrusel en el Ruedo. Va torejar al voltant d’una vintena de novellades sense picadors fins que a l’any 1991 va decidir fer-se banderiller. Aquesta funció de subaltern la va exercir professionalment fins el 2004. Únicament va a tornar-se a vestir de torero un cop més, a la novellada de l’Escola Taurina de Catalunya celebrada a la Monumental de Barcelona el 18 de setembre de 2011, una setmana abans de l’última corrida a la ciutat.

Tretze anys després, va reaparèixer per poder-se despedir bé. El passat dissabte i diumenge va actuar a les ordres dels novellers Mariscal Ruiz i Mario Vilau respectivament. A l’acabar la novellada, la Peña Taurina de Nájera li va fer entrega d’una placa en reconeixement a la seva trajectòria i el mosso d’espases Juan de Lucía li va tallar la cueta enmig d’una forta ovació d’amics, aficionats i professionals.

A més de la seva etapa professional, Felices és l’autor dels llibres Catalunya Taurina (2010) i Tauromaquia Balear (2015) i col•laborador de VaDeBraus des de fa més d’una dècada.