Mor el crític taurí gironí Pere Joan Palahí

El crític de toros gironí Pere Joan Palahí va morir, dissabte passat, a Girona a l’edat de 80 anys.

Palahí va ser sempre una persona molt estimada pels gironins. Nascut en el barri vell, havia estat el continuador de l’empresa de pintura i retolació creada pel seu pare l’any 1929. Des de ben jove es va sentir atret pel món dels toros i l’any 1964 va debutar com a aficionat pràctic a la plaça de braus de Girona, anunciant-se amb el sobrenom de de “Pinturero”.

Des de mitjans dels anys seixanta i fins al 1980 va exercir la crítica en el diari “Los Sitios de Gerona”. Palahí va donar un fort impuls a la secció taurina del diari amb el seu espai ” Caireles i Pitones” i amb les seves magistrals i riques cròniques taurines que tenien sempre una literària i pedagògica introducció.

L’aportació de Pere Joan Palahí no només es limitarà a la premsa escrita sinó que conduïrà tots els diumenges, des de l’emisora “La Voz de Gerona”, dos espais dedicats al món taurí de Girona i provincia en el qual s’hi ofereixen entrevistes, avançament de cartells, un ampli reportatge de la cursa dominical de la plaça de Girona i un resum de l’activitat taurina a les places provincials de Sant Feliu de Guíxols, Figueres i Lloret de Mar.

Descansi en pau el bon amic Pere Joan!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.