Recordant Mario Cabré

El passat 1 de juliol es van complir vint anys de la mort d’un torero estimat per l’afició catalana: Mario Cabré Esteve. Va néixer el 6 de gener de 1915 en el barceloní carrer d’Aribau i era fill d’una família d’actors. Als seus començaments s’anunciava “Cabrerito” i amb aquest renom va debutar a Barcelona, el 23 de setembre de 1935, alternant al costat de Silverio Pérez i Rafael Ortega “Gallito“. El 1943, en la Maestranza de Sevilla, va prendre l’alternativa, concretament l’1 d’octubre, al costat de Domingo Ortega de padrí i Silverio Pérez com a testimoni. El toro de la cerimònia portava per nom Negociante i pertanyia a la ramaderia de Curro Chica. Domingo Ortega li va confirmar en Las Ventas la setmana següent, el 8 d’octubre, al costat d’Antonio Bienvenida, amb toros de la ramaderia de Muriel i amb el toro de nom Cantito.

Es va mantenir en actiu fins al 2 d’octubre de 1960, quan actuant al costat de Joaquín Bernadó, Antonio Bienvenida i José María Clavel, es va acomiadar de l’afició de Barcelona i, definitivament del toreig, la setmana següent a Palma de Mallorca. Va ser torero, poeta, actor de cinema i teatre, presentador de televisió, però abans que res un gran galant replet de bohèmia que va marcar el seu segell propi en totes les seves facetes. Gràcies a la seva excel·lent forma de manejar la capa, plena d’elegància i empaque, va ser reconegut com “El torero de les supremes elegàncies“.

Cap representació oficial no va tenir la categoria i l’honradesa d’assistir al sepeli, aquesta de la qual sempre va fer gala Mario Cabré. Tan sol els seus familiars i els seus amics entranyables que va sembrar i va recollir en la seva vida dilatada i artística. Potser per ser torero… Si avui visqués, segur que el mestre se sentiria avergonyit, com ho estem tots nosaltres, del joc brut dels nostres polítics.

Un article de Raúl Felices.

Un comentario en “Recordant Mario Cabré

  1. a luchar, y que defiendan la constitucion si hay alguien que se organice y que defienda nuestros derechos, los toros no nos los pueden prohibir, que pasen por encima de los politicos de aqui que no nos han respetado

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.