Tal dia com avui…

Es compleixen 20 anys de l’alternativa de Ángel Lería Martín. Va néixer a Barcelona el 12 de febrer de 1967. Sense picadors va torejar molt pels voltants de Barcelona, fins a arribar a la Monumental per debutar amb els del barret fort amb 17 anys. Va ser el 8 d’abril de 1984, tancant el cartell que componien Lucio Sandín i Álvaro Amores, sent els novells de Garzón i tallant una orella.

A partir d’allà, Lería no va comptar amb massa oportunitats, convertint Barcelona en la plaça que més vegades li va veure actuar i triomfar. Es va presentar a Las Ventas el 15 d’agost de 1989 per torejar bous de Cayetano Rivera i Gabriel Hernández, completant el cartell César Pérez i Rafael Sandoval.

Així va arribar el 12 d’agost de 1990 fins a la Monumental de Barcelona, on Víctor Mendes, en presència de Joselito, el va investir matador de toros, cedint-li el toro Emperador de la ramaderia de Riogrande. Encara van escassejar més les oportunitats per a l’honest i sincer torero català, sent la temporada de 1991 la de major nombre de festeigs.

Llicenciat ja en Dret, va decidir tallar-se la cueta la tarda del 6 d’agost de 1995. Substituïa César Pérez i va alternar amb El Tato i Cristo González, posant així punt i final a la seva carrera vestit de llums.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.