Tal dia com avui…

Tal dia com avui 7 de juliol …fa 54 anys, en el dia de San Fermín  conegut internacionalment, i a Pamplona va rebre l’alternativa el torero català Francisco Corpas Brotons.

Va néixer a la plaça de Las Arenas el 6 de juny de 1935, ja que el seu pare exercia com a conserge de la plaça. Es va iniciar com a torero juntament amb el seu germà Carlos, i va rebre el suport necessari de part del seu pare, que també va ser banderiller.

En el decurs de les temporades de 1954 i 1955 es va situar als primers llocs de l’escalafó de novellers i el 28 d’abril de 1955 es va presentar a Las Ventas amb bous de Martinez Elizondo, guanyant una orella.

 El 7 de Juliol de 1956, tal dia com avui, el mexicà Joselito Huerta en presència de Gregorio Sánchez li va cedir al toro Cantarilla de la ramaderia de Sepúlveda.

 A l’any següent en plena Feria de San Isidro, concretament el 12 de maig de 1957, confirmava alternativa a Las Ventas amb Antonio Bienvenida i Antonio Vazquez al cartell.

 L’ 11 d’abril de 1971 va actuar per darrera vegada, ho va fer a la plaça de Santiesteban del Puerto (Jaén), i com a fadrí de cerimònia per a doctorar a Santos Manzzantini, en presencia d’Oscar Cruz.

Durant una pila d’anys va exercir funcions de vicepresident de la Unión Nacional de Matadores de Toros Españoles i va dirigir la carrera del torero José Miguel Pérez “Joselillo”.
Actualment resideix a Madrid.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.