La ILP, endavant

La ILP antitaurina sembla haver salvat el seu últim escull. El Consell de Garanties Estatutàries ha fet públic el seu dictamen abans que s’acabés el termini que tenia per fer-ho. Aquest Consell ha reconegut que la Iniciativa Legislativa Popular és constitucional en tot el seu text, encara que no és vinculant. El dictamen afegeix que ” les corrides de toros són un espectacle públic més“, pel que “la Generalitat té la competència exclusiva en aquesta matèria, mentre que l’Estat li competeix l’activitat de policia administrativa“, contradient el Partit Popular de Catalunya, que al·legava que l’Estat era l’únic òrgan competent per regular els espectacles taurins.

Cal dir que la decisió del Consell ha estat per majoria, ja que sol un dels seus membres, Julio Añoveros, ha votat en contra que prosperés.

Era una de les últimes oportunitats, sinó l’última, que hi havia per frenar la ILP. De totes maneres, tots els grups polítics tenen un termini fins al pròxim dimarts a les 9:30 per presentar esmenes. Si no es presentessin, la votació tindria lloc, com ja informava vadebraus.com, el 28 de juliol, en l´últim ple abans de les vacances dels nostres polítics.

Potser sigui millor que no s’allargués més la votació final. Massa voltes li han donat ja a les corregudes de toros a Catalunya. Que votin d’una vegada. A cara descoberta. Amb noms i cognoms dels que acabin amb els toros a Catalunya o dels què decideixin indultar-la. Sense por. Que sapiguem quins polítics abolicionistes marxen tan feliços de vacances, just després de prohibir una manifestació artística lliure.

El que sigui, però ja. Pronto y en la mano.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.