Ha mort “El Colombiano”

Aurelio Saá Villar “El Colombiano” ha mort a la matinada d’avui als 86 anys d’edat, víctima d’un llarga malaltia. Havia nascut a la ciutat colombiana de Cali, el 28 de novembre de 1927, per aquest motiu en els seus primers passos en la professió al seu país es va anunciar com “El Caleño“, encara que des de molt jove es va establir a Espanya i més concretament a Barcelona.

Es va presentar a la madrilenya plaça de Vistalegre el 29 de juny de 1956, quan va torejar una novellada de Manuel Álvarez al costat d’Enrique Bernedo “Bojilla” i Rafael Martín “El Zorro“. Després de fixar la seva residència definitivament a la ciutat comtal, “El Colombiano” va ser assidu de les places catalanes, torejant en nombroses ocasions a Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Figueres i Olot. A Girona es va doctorar com a matador de toros el 25 d’agost de 1963, de mans de Pepe Luis Ramírez i Manolo Carra de testimoni, sent els toros de Francisco Rincón Cañizares. Va ser un torero molt castigat pels toros i va rebre greus contratemps, com el sofert l’any següent de l’alternativa a la plaça d’Olot o el que va rebre a Torres de la Alameda (Madrid) quan ja havia canviat l’or per la plata i actuava a les ordres del noveller Francisco Requena.

El Colombiano” va ser un assidu als tendidos de la Monumental, a més d’un gran aficionat que no dubtava a agafar la capa i la muleta fins fa tan sols uns mesos. A més va viure amb passió els inicis del seu fill Omar Guerra, ara banderiller, i el va acompnyar sempre en la seva etapa com a noveller.

El passat mes de gener, El Colombiano encara torejava així.

Les seves restes mortals estaran exposades al Tanatori de Sancho d’Àvila a partir de les 16:00 hores d’avui. Demà serà incinerat a les 12:45 hores.

Tot l’equip de vadebraus vol enviar les seves més sentides condolences a tots els familiars i cercles pròxims de “El Colombiano“, especialment al seu fill Omar. Descansi en pau.

4 comentarios en “Ha mort “El Colombiano”

  1. Que gratos recuerdos de las largas charlas sobre toros teniamos en la Pça. Raspall (Gracia) en tus comienzos (enorme aficion la tuya).Nos deja un muy buen torero y mejor persona. Aurelio siempre estaras en mi memoria D.E.P.

  2. Quisiera dar las gracias a todos los que han sentido junto a la familia la perdida de ni padre y como no a todos los alumnos del Curso De Aficionados Practicos De Cataluña. Muchas gracias a todos.

  3. Yó fui uno de los que tubo el honor,
    de ver al Colombiano torear la becerra de la foto. Doy mis mas sinceras condolencias a OMAR y al resto de la familia. Descance en Paz.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.