Per molts anys Serafin!

Avui el nostre torero Serafin Marin fa 28 anys. Es per això que des de la redacció de vadebraus.com el volem felicitar dedicant-li aquesta semblança:  Avui fa 28 anys que va néixer el torero català més representatiu de l’actualitat i un dels més importants de la historia taurina catalana: Serafín Marin. Va Montcada i Reixac, el 5 de maig de 1983. De ben petit ja va demostrar les seves habilitats amb la capa i  a la localitat d’Albarracín, amb tan sols quince anys va estoquejar el seu primer bou.

Va debutar com amb cavalls el 10 de febrer de 2001 a Recas (Toledo) i  com a noveller es va presentar a la plaça de Las Ventas, gairebé set mesos més tard el 30 de setembre, es va posicionar com un jove valor  molt important aconseguint èxits tant representatius com La Espiga de Oro de Calasparra o el Escapulario de Oro de Lima (Perú). La seva alternativa va ser a La Monumental de Barcelona, el 4 d’agost de 2002, amb Previsor de Villamarta, i amb El Califa com a fadrí i Alfonso Romero com a testimoni de cerimònia. Va ser la primera vegada que va creuar la Porta Gran de La Monumental, fita que ha aconseguit en 11 ocasions.

La seva confirmació com a torero important va ser a la plaça de Las Ventas el 13 de maig de 2003, quan es va enfrontar a un toro impressionant de Palomo Linares al qual va arrancar una orella. A la temporada seguent va torejar la popular Corrida de La Beneficencia. I si les dades no fallen, va ser el primer català en torejar aquesta tarda tan tradicional.

Es el primer defensor dels toros a Catalunya tant en manifestacions, com al Parlament i a la plaça on  ha fet la passejada amb la barretina i la senyera en diverses ocasions durant la temporada passada, però la primera vegada que ho va fer va ser a La Monumental el 10 d’abril de 2004.

Ha triomfat en places d’Espanya, Portugal o inclús d’Amèrica, actuant a països com França Mèxic, Colòmbia, Perú, o Ecuador. Va indultar un toro a Veneçuela. Però ningú de nosaltres s’oblidará de la seva gran gesta el 26 de setembre de 2010 a La Monumental de Barcelona: L’indult del toro Timonel.

Felicitats Serafin.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.