Qualsevol diumenge a Catalunya

Allò de que Barcelona ha estat la capital del toreig , molts joves ho desconeixem perquè no ho hem viscut, però la promoció de la cultura taurina a Catalunya no es tan llunyana i ha estat major que en altres comunitats. Comunitats que ara blinden els toros com a Patrimoni Cultural, la nostre al contrari, prohibeix un espectacle que ha promocionat la nostra terra i que ha generat història, art, turisme i diners (que tanta falta en fan). A Catalunya, es podien celebrar simultàniament fins a 5 espectacles taurins. Com a exemple, tenim la tarda del 8 d’agost de 1976, fa tot just avui 35 anys:

A Barcelona,a la nostre Monumental, hi va haver una corrida toros mixta, el cavaller Alvaro Domecq va tallar una orella a un toro pel relloneig de Cebada Gago, mentre que a peu Joaquin Bernadó, Jose Antonio Campuzano i Frascuelo van lidiar toros de Salvador Guardiola.

A La Monumental de Tarragona, el cavaller Fermín Bohorquez lidiava un toro pel relloneig que obria plaça i servia com a preludi del duel entre els personalíssims toreros artistes Rafael de Paula i Jose Maria Manzanares (pare de l’actual Manzanares).

Al cós de Santa Eugènia de Girona, també hi van haver toros. Dos novells pel relloneig del Conde de la Maza pel cavaller Rafael Peralta i quatre toros de Perez de la Concha per a la lidia a peu, que van estoquejar el Calatraveño i Gabriel Puerta.

La plaça de Sant Feliu de Guíxols va celebrar també un espectacle mixte amb dos toros per a relloneig que va lidiar el cavaller Curro Bedoya (pare de l’actual Curro Bedoya i únic rellonejador català) que va compartir cartell amb Enrique Paton i Manolo Amaya.

Aquella tarda els qui van anar a la plaça de Figueres van gaudir d’una gran tarda de toros i van viure una destacadíssima actuació d’un torero que avui no passa per la seva millor etapa, com es l’Ortega Cano, i que aquella tarda va tallar 4 orelles. La ressenya de Figueres es la següent, dos novells de la ramaderia de Miguel Zaballos per a relloneig per a Manuel Vidrié (tres orelles) i quatre toros per a ser lidiats a peu de Juan Mari Perez Tabernero per a Limeño (dues orelles) i Ortega Cano (quatre orelles).

Un comentario en “Qualsevol diumenge a Catalunya

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.