Recordem a Fernando Cuesta

Dies tristos entre l’afició de Barcelona, just avui fa tres anys que Fernando Cuesta Navarro ens va deixar per sempre. Un bon torero i una excel·lent persona, que va lluitar fins al final amb una desaprensiva malaltia amb la que desgraciadament convivia des de feia un temps i de la que no va poder superar, en moria dilluns 18 de desembre del 2007 al seu domicili de Sant Boi de Llobregat. Havia nascut a Barcelona al 1946 i va començar a torejar a començaments de la dècada dels seixanta anunciant-se amb el sobrenom de “El Toledano”, ja que la seva família provenia de la citada província manxega. A l’any 1962 es va enrolar en l’espectacle comicotaurí del “Chino Torero”, la qual cosa li va servir per a torejar en nombroses ocasions a la part seriosa de l’espectacle.
A la localitat de Sabadell, va actuar en un festeig de promoció, el 28 de febrer de 1965 obtenint un clamorós triomf i el 4 de juny de 1967, ho va tornar a fer a Figueras, Manuel Casillas i Antonio Poveda que substituïa Gabriel Galache, el van acompanyar al cartell, aquella tarda. Tres anys més tard, va debutar a La Monumental, el 31 de març de 1968 i va tenir una grata actuació en una novellada en què van intervenir també Francisco Valera “Macareno” i José Luis Román, amb bestiar de María i
Pilar Sánchez Cobaleda.

Després de molt temps retirat, va donar pas a una nova etapa, vestint de torero, ho va fer com a subaltern intervenint en la quadrilles de molts joves que aspiraven ser toreros, com Antonio Barrera (durant la seva etapa de jonegaire quan s’anunciava “El Macareno”) Sergio Peña, David Valenzuela, i Rodolfo Pascual, entre d’altres . També cal destacar que va ser un fixe a les butaques de La Monumental, i un fervent aficionat als toros i molt actiu, ja que va ser un dels fundadors del Club Taurí de L’Hospitalet.

El nostre record i petit homenatge.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.