Santpedor farà una consulta popular sobre la continuïtat dels correbous

En ple debat sobre els correbous a Catalunya, sobretot després dels incidents de Vidreres de principi de mes, l’Ajuntament de Santpedor (Bages), ha anunciat que farà una consulta popular per decidir sobre el futur dels correbous a la festa major que se celebren el mes de juny.

La Plataforma Animalista de Santpedor (PAS) ja es va reunir al 2016 amb l’equip de govern i la resta de partits de l’oposició per proposar una consulta popular per prohibir les festes amb vaquetes. En un ple municipal a l’abril del 2017, l’actual alcalde es va oposar de manera ferma a la consulta i es va mostrar a favor de la continuïtat de les festes taurines. Aquest cop, però, ERC i Junts per Santpedor van acordar que el futur de les vaquetes s’havia de decidir per un procés participatiu.

El correbou de Santpedor fa quaranta anys que se celebra i és un dels actes amb major participació de la Festa Major. El consistori ha obert un període de consultes amb les entitats implicades amb el correbou abans de presentar la data, la pregunta i les normes de la votació. Tots els detalls de la consulta es donaran a finals de setembre i esperen que la decisió sobre els correbous estigui presa abans d’elaborar els pressupostos del 2020.

Un comentario en “Santpedor farà una consulta popular sobre la continuïtat dels correbous

  1. consulta ,que consulta.solo vayan a la plaza para la fiesta mayor y verán si hace falta consulta.Otra cosa es que lo quieran prohibir eso es diferente, y miren si se maltrata al animal . si nos dejan ya el próximo año celebrarlo .

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.