Tal dia com avui…

Tal dia com avui, el 21 de març de 1967 va debutar amb picadors a una plaça portàtil instal·lada a Cornellà de Llobregat. Tot i que va néixer a Saragossa el 9 de maig de 1942, la seva família va emigrar a Catalunya, i es va establir a Cornellà sent ell molt petit. Molt d’hora i amb 10 anys, va fer de la seva afició una vocació, i a Cornellà va començar el seu entrenament taurí aconsellat per l’aficionat Manuel Mateo” El extremeño” i també va freqüentar l’escola taurina, que hi havia a Cornellà, “La Monumental” de Joselito del Pino.

El nostre personatge, va placejar-se molt pels voltants de la metròpoli de Barcelona, les places portàtils de l’extraradi de la capital i les del Baix Llobregat van servir per a que pogués adquirir compromisos més importants. Tal exemple confirma el seu debut amb públic l’any 1966, el 4 de setembre a una plaça instal·lada a la barriada de Pubilla Casas, de L’hospitalet. En aquella ocasió, va torejar amb Fernando Cuesta “El toledano”, Luis Tabuenca, Sebastian Rengel i Emilio Esteban ramat de la divisa salmantina de Policarpio Rivas Sanchez. Esplugues, Granollers, Tarrega o Badalona li van donar el crèdit suficient per a torejar a la plaça de Las Arenas el 12 de juliol de 1969, on va triomfar de manera contundent i que va servir per a repetir actuació i per a signar compromisos més importants a places com la de Tarragona o Barcelona, i el 22 de març de 1970 va guanyar una orella a La Monumental. Va agafar el creuer per a torejar a la plaça de Palma de Mallorca, i va tenir l’ambient necessari per a torejar a les places toledanes de Ventas de Peña i Bargas, a les gironines de Lloret de Mar, Figueres o Sant Feliu de Guíxols, o les franceses de Palavás o Colliure.

Va ser un dels actuants el dia de la inauguració de la plaça andorrana de Luna Park el 25 d’agost de 1974.

L’1 de maig de 1974 va destacar la seva bona labor a La Monumental actuant al costat d’Ortega Cano i Celestino Correa i el 30 de juny del mateix any ho va fer amb èxit a Girona, al cartell que es va anunciar també Javier Batalla i Ángel Quintana. Després de participar a un festival de la plaça de Saragossa, va tornar a fer la desfilada a La Monumental.

Cal assenyalar que els seus desencerts amb l’espassa, el van privar d’obtenir triomfs majors i de que la seva carrera hagués tingut vols majors. Actualment forma part del professorat de la nostra escola taurina i desenvolupa una eficient labor en l’apassionant i complexa missió de descobrir nous valors de la tauromàquia catalana. Si encara no sabeu de qui parlo, us el presento Fernando Gracia Monterte.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.